530.000 € pentru morţii de la Anina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premieră în cazul accidentelor miniere: familiile victimelor care au murit în explozia din Mina Anina din 2006 au primit despăgubiri în valoare totală de peste jumătate de milion de euro.

Decizia a fost luată de Tribunalul Caraş-Severin la patru ani de la accidentul în care au murit şapte mineri, iar alţi cinci au fost răniţi.

„Patru văduve vor primi câte 100.000 de euro fiecare, doi dintre copiii victimelor primesc câte 50.000 de euro, iar doi dintre răniţi vor fi despăgubiţi cu câte 15.000 de euro fiecare", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, Rustin Ciasc.

Familiile minerilor morţi spun însă că banii nu sunt suficienţi pentru a înlocui pierderea celor dragi. „Cel mai important lucru este că, odată cu această decizie, vinovaţii sunt alţii. Vina pentru accident a fost aruncată asupra soţului meu, care era artificierul echipei", a declarat Viorica Puşcău, una dintre soţiile celor care şi-au pierdut viaţa la 14 ianuarie 2006.

Avocatul reclamanţilor, Florin Kovacs, consideră însă că sumele sunt prea mici şi a precizat că va face recurs. Acesta a cerut în instanţă despăgubiri de şase milioane de euro: „Vom executa silit statul român!"

Pe lista pârâţilor şi parte în proces sunt atât SC Miniera Banat SA, cât şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite