221 de percheziţii în 34 de judeţe pentru destructurarea unei reţele de falsificatori de diplome de studii

221 de percheziţii în 34 de judeţe pentru destructurarea unei reţele de falsificatori de diplome de studii

Poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul altor forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au efectuat 221 de percheziţii, în 34 de judeţe şi în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi  falsificat, prin contrafacere, diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat

Acţiunea s-a desfăşurat pe 3 martie într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieşit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat. 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licenţe de pescuit, autorizaţii de pescuit calcan şi atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi un revolver şi 59 de cartuşe cu bile metalice, deţinut ilegal. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările