Ziua Internaţională a Astronomiei, sărbătorită la Observatorul din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“ şi Astroclubul Bucureşti sărbătoresc astăzi Ziua Internaţională a Astronomiei. Locuitorii Capitalei sunt invitaţi să participe la programul gratuit oferit cu această ocazie.

Bucureştenii sunt aşteptati la sediul Observatorului Astronomic din Bulevardul Lascăr Catargiu nr.21, începând cu ora 21.00 şi până la ora 4.00 dimineaţa, pentru observaţii la Lună şi la alte două planete, Marte şi Saturn. În plus, vizitatorii vor putea descoperi constelaţiile de primăvară.  

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă pentru observaţiile de astronomie, programul va conţine un show de planetariu care va ilustra cerul vizibil în această noapte, precum şi o prezentare a diferitelor tipuri de instrumente de astronomie. Prezentările se vor ţine în intervalul 21.00- 2.00, cu sesiuni din oră în oră la care pot participa maximum 50 de vizitatori.

Anul acesta, Ziua Internaţională a Astronomiei este sărbătorită în aprilie, întreaga lună  fiind desemnată Luna Mondiala a Astronomiei (Global Astronomy Month – GAM) şi este sărbătorită în toată lumea prin diverse programe globale.

Ziua Internaţională a Astronomiei este o manifestare care a apărut mai întâi în S.U.A. în anul 1973 pentru a atrage atenţia publicului asupra acestei ştiinţe şi reprezintă momentul în care astronomii amatori şi profesionişti se reunesc pentru a împărtăşi din informaţiile şi cunoştinţele lor de astronomie şi pentru a oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a observa în mod direct frumuseţile bolţii cereşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite