Zero pacienţi COVID la Spitalul Foişor. Unitatea este gata să-şi primească pacienţii cu probleme ortopedice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Spitalul de Ortopedie Foişor, transformat peste noapte, în urmă cu o lună, în spital COVID, nu mai are niciun pacient internat. Şeful DSP Bucuresti afirmă că o echipă verifică documentaţia şi circuitele epidemiologice, existând posibilitatea ca miercuri seară să fie eliberat avizul pentru ca spitalul să poată primi pacineţi cu probleme ortopedice.

UPDATE: DSP Bucuresti a acordat Spitalului de Ortopedie Foişor un aviz de funcţionare cu caracter temporar pentru a reveni la vechiul statut, la peste o lună după ce a fost transformat peste noapte în spital COVID. Decizia a fost luată după ce spitalul nu a mai avut niciun pacient cu COVID şi după ce o echipă a DSP a verificat documentaţia şi circuitele epidemiologice. 

La prânz, autorităţile anunţau că „În cursul zilei de ieri am primit dosarul depus de spitalul Foişor referitor la cererea de modificare a structurii funcţionale, astfel încât să obţină un aviz temporar, în cursul acestei zile am dat curs acestei cereri, în momentul de faţă pot să vă spun că avem o echipă de medici epidemiologi care se află la spitalul Foişor  În primul rând, verifică documentaţia depusă de către personalul care a realizat-o, respectiv memoriul tehnic să îndeplinească absolut toate criteriile astfel încât circuitele epidemiologice să fie cele bune, astfel încât, dacă toate aceste lucruri sunt îndeplinite, poate reuşim până în  maximum cursul acestei seri, să eliberăm avizul acest lucru se va întâmplă  Faptul că se redechide sau deschide, nu ţine de DSP Bucureşti, practic, în clipa în care eliberăm, cu data de astăzi, avizul, automat el poate să intre în funcţiune de astăzi.  Depinde de fiecare manager în parte, dacă vorbim acum de o transformare a spitalului întreg non-Covid  cu siguranţă este nevoie de o anumită perioadă scurtă pentru partea legată de igienizare. Se poate realiza în curs de câteva ore", a declarat dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti.  

Managerul Spitalului Foisor: A inceput procesul de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, renebulizare, verificări probe biologice, resecurizare circuite aflate în reconversie. Pacienţii vor fi informaţi

„Zero pacienţi internaţi la Spitalul Foişor. A început procesul de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, renebulizare, verificări probe biologice, resecurizare circuite aflate în reconversie. A fost depusă documentaţia la DSPMB  de către Spitalul Foişor. A venit inspecţia DSPMB, aşteptăm avizul, urmează informarea Ministerului Sănătăţii, după obţinerea avizului DSPMB, apoi redeschidere, apel pentru pacienţi. Există pacienţi programaţi care vor fi informaţi asupra momentului şi formalităţilor necesare la momentul oportun, după finalizarea procesului de pregătire medicală şi administrativă", a declarat pentru dr. Cristian Ioan Stoica, managerul Spitalului de ortopedie Foişor din Capitală.  

Spitalul de Ortopedie Foişor a devenit spital COVID din 10 aprilie, când evacuarea pacienţilor cu afecţiuni ortopedice, unii dintre ei operaţi, urcaţi noaptea în ambulanţe sau în maşinile rudelor, a provocat reacţii puternice şi critici vehemente atât din partea corpului medical, dar şi a organizaţiilor de pacienţi şi a politicienilor. Decizia transformării în spital COVID a venit pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesitau internare la Terapie Intensivă.

În urmă cu dou zile, spitalul, care are 27 de medici, mai avea doar un pacient.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite