Ultima zi în care bucureştenii din Sectorul 1 îşi pot achita impozitele şi taxele fără penalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Contribuabilii din Sectorul 1, persoane fizice şi juridice, au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru plata fără penalităţi a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.

Contribuabilii care nu-şi achită obligaţiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalităţi de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.

Până la jumătatea lunii septembrie, aproape 60% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 107.790 contribuabili persoane fizice care şi-au plătit obligaţiile fiscale se ridică la 34.582.612 lei.

Mai puţină birocraţie

Pentru a reduce birocraţia şi a elimina cozile de la casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia contribuabililor o gamă variată de modalităţi moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul şi plata online prin ghiseul.ro.

Cele mai importante avantaje de care cetăţenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul sunt: Confort, rapiditate şi independenţă geografică şi temporală, contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacţiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1, plăţile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plăţii, site securizat la înalte standarde privind tranzacţiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro, posibilitatea plăţii impozitelor şi taxelor locale pentru toate proprietăţile deţinute pe teritoriul României, cu condiţia înrolării în sistem a unităţii administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Plata cu cardul se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, oamenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: carduri ce poartă marca VISA - Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card, carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard - Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Pentru a putea plăti obligaţiile fiscale prin www.ghiseul.ro, contribuabililor, persoane fizice şi persoane fizice autorizate, înregistraţi în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credenţiale (user şi parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăţilor pe site-ul www.ghiseul.ro.

Patru casierii la dispoziţia contribuabililor

Bucureştenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile instituţiei situate în: Piaţa Amzei nr. 13; Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Bulevardul Banu Manta nr. 9 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30-18:30. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite