Staţia RATB de la mall Vitan, moşia taximetriştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scuarul şi staţia autobuzelor 123 şi 124 din faţa mall-ului Vitan sunt mai mereu ocupate de taxiuri parcate neregulamentar. Problema este cunoscută de poliţiştii bucureşteni, însă după fiecare razie şi după ce zeci de şoferi de taxiuri sunt amendaţi situaţia se repetă.

Şoferii de pe autobuzele care circulă prin faţa mallului Vitan şi au staţie chiar în faţa magazinului se confruntă zilnic cu aceeaşi problemă: taxiurile parcate neregulamentar chiar în staţia RATB. „Dimineaţa e mai bine, dar de ce le mai multe ori, după ora 15.00, e plin. Ei fac legea în faţa mallului. Oprim direct în şosea, cei din spate ne claxonează, dar situaţia e aşa de ani buni“, a spus Petrică, un şofer de pe linia 123.

El mai spune că, astfel, circulaţia este zilnic îngreunată. De asemenea, aceasta este zona în care agenţii rutieri efectuează cel mai des razii.
„Am sesizat şi noi Poliţia Capitalei. Au luat măsuri, dar situaţia se vede clar care este. Sunt multe zone unde taxiurile sunt parcate în staţii RATB, şi pe Iuliu Maniu e la fel“, a declarat, azi-dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Mihai Vlădărău.
   
Poliţia pleacă, şoferii parchează din nou
Imediat după ce poliţiştii pleacă, şi după ce au aplică zeci de amenzi celor surprinşi că au staţionat în staţie, alţi şoferi de taxi vin din urmă ocupând aceleaşi locuri. „Situaţia din faţa acestui mall este una cunoscută. Este într-adevăr o problemă. Vin agenţii, dăm amenzi, dar nu putem sta continuu în acest loc pentru că mai sunt şi altele de făcut. Imediat după ce plecăm, vin alţii“, a declarat inspectorul Adrian Bâlă, de la Biroul Control Auto al Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Astfel, taximetriştii nu renunţă să-şi aştepte clienţii cât mai aproape de uşa mallului chiar dacă primesc două puncte penalizare şi amendă în jur de 240 de lei. Zona se umple cu taxiuri mai ales seara, când numărul persoanelor care vin la centrul comercial este mai mare.
„De-aici iau cei mai mulţi clienţi. Şi ce dacă îmi dă amendă? Să facă staţii de taxiuri la fiecare mall din Bucureşti“, a spus nervos aseară un taximetrist.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite