Sediu nou pentru Poliţia de Frontieră în valoare de 20 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma contractului semnat între statul roman şi giganticul concern nemţesc EADS pentru secuzizarea frontierelor, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România s-a ales cu un sediu ultramodern în valoare de 20 milioane de euro.

Statul român a plătit 450 de milioane de euro pentru securizarea frontierelor către concernul german EADS iar cu o parte din aceşti bani nemţii au construit sediul din sticlă şi oţel al Poliţiei de Frontieră. Construcţia din oţel şi sticlă  a fost ridicată în zona intersecţiei Răzoare din Capitală.

Anunţată încă din anul 2005, clădirea va fi finalizată la 30 septembrie 2012 şi va fi dată în folosinţă abia în luna noiembrie a acestui an. Clădirea va avea şase etaje şi două niveluri subterane pe o suprafaţă desfăşurată de 18.000 metri pătraţi ,fiind clasată  clasa A de rezistenţă.

Ridicarea acestui sediu face parte a contractului de 450 de milioane de euro de securizare a frontierelor dintre statul român şi concernul nemţesc.
 Potrivit Economica.net „Resursele financiare provin din creditul extern garantat guvernamental aferent contractului incheiat cu EADS Deutschland.Această clădire va asigura activităţile de coordonare a acţiunilor Poliţiei de Frontieră Române, centralizarea datelor cu impact în managementul frontierei de stat, precum şi coordonarea acţiunilor FRONTEX prin intermediul Centrului Operational de Comandă (solicitare a Agenţiei FRONTEX)”, potrivit explicaţiilor IGPF.

FRONTEX este Agentia Europeana pentru Gestionarea Cooperarii Operationale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene

Fabian Bădila, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră arată că înţelegerea dintre partea românească şi cea germană includea construcţia acestui sediu. Practic, din banii pe care statul român i-a dat către nemţi aceştia au folosit o parte pentru construcţia şi predarea la cheie a noului sediu, cu tot cu echipamente, mobilier şi birotică incluse. „Sediul este o părticică din acel contract”, a spus Bădilă pentru site-ul economica.net


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite