S-au afişat rezultatele finale la Evaluarea Naţională în Bucureşti, după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La examenul naţional de absolvire a clasei a VIII-a, s-au înscris 11.848 de elevi bucureşteni. După primele rezultate, afişate vineri la şcoli, azi s-au comunicat notele finale, în urma contestaţiilor.

În Capitală s-au înregistrat peste 1.400 de contestaţii la probele de limba şi literatura română, dar şi la cea de matematică. Dintre acestea, aproape 500 au fost soluţionate.

Din cele 1.506 contestaţii înregistrate după rezultatele de vineri, 828 au fost pentru proba de limba şi literatura română, iar 570 de cereri au solicitat reevaluarea lucrărilor la matematică, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, pentru Agrepres. Opt contestaţii au fost primite şi la proba de limba maternă.

"Au fost înregistrate 828 de contestaţii la limba română, 570 la matematică şi doar opt la limba maternă. Evaluarea Naţională a fost foarte bine organizată şi reflectă adevăratele cunoştinţe din anii V-VIII", a declarat Marian Banu.

Dintre acestea, 485 de contestaţii au fost soluţionate.

La Evaluarea Naţională s-au în scris, doar în Burcureşti, 11.848 de elevi.

Prima repartiţie computerizată la licee pentru candidaţii care au susţinut evaluare naţională 2012 va avea loc în data de 14 iulie, iar rezultatele se vor afişa pe 15 iulie.

Citeşte şi: Astăzi se afişează rezultatele finale la Evaluarea Naţională

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite