S-a stabilit care este cel mai ieftin cartier din Bucureşti unde poţi sta cu chirie. Află cine îşi freacă mâinile de bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este nicio surpriză că zone cu reputaţie mai proastă din Capitală sunt şi cele mai accesibile în materie de chirii. Astfel, în cartiere precum Ferentari, Berceni sau Giurgiului chiriile sunt şi cu până la 67% mai mici decât cea în zone renumite din nordul Capitalei, precum Băneasa, Herăstrău sau Floreasca.

Potrivit unui raport de monitorizare efectuat de anunturiparticulari.ro, la nivelul întregii Capitale, statisticile indică un nivel tot mai scăzut al chiriilor medii solicitate de proprietari. În luna iulie 2012, au fost atinse cele mai mici chirii înregistrate în această perioadă a anului din 2007 şi până în prezent, consemnându-se scăderi de peste 40% comparativ cu iulie 2007.

Cea mai mare diferenţă între cele două regiuni se înregistrează pe segmentul apartamentelor de trei camere. Dacă în Berceni chiria medie ajunge la 332 euro/ lună, în Floreasca, proprietarii solicită puţin peste 1.000 euro pentru acelaşi tip de imobil, diferenţa fiind de aproximativ 67%. Chiriaşii apartamentelor cu două camere pot plăti la rândul lor cu până la 61% mai mult în nord decât în sud - 670 euro/ lună pentru un apartament în zona Herăstrău faţă de 258 euro în Berceni.

O diferenţă de 65% este atinsă şi în cazul apartamentelor de patru camere. Dacă în zona de sud a oraşului proprietarii solicită o chirie medie de 383 euro, în Băneasa chiria sare de 1.000 euro.

Cel mai scăzut ecart între cele două regiuni ale Capitalei - de 39% - este înregistrat pe segmentul garsonierelor. Unui chiriaş i se solicită, în medie, o chirie lunară de 196 euro pentru o garsonieră în cartierul Giurgiului, pe când în Băneasa, este nevoit să plătească aproximativ 320 euro.
Chiria medie solicitată de proprietari pentru o garsonieră a ajuns în iulie la 226 euro/ lună, în scădere cu 1% faţă de acelaşi interval al anului 2011. În ciuda plecării studenţilor din Bucureşti, nivelul chiriei se situează cu puţin peste 1% faţă de luna iunie 2012, creşterea fiind însă infimă.

În cazul apartamentelor cu două camere, în iulie 2012, chiria se apropie de pragul de 320 euro, în creştere cu doar un euro faţă de luna iunie, dar este cu 2% mai mică comparativ cu iulie 2011. Pentru apartamentele cu trei camere, situaţia pare să fie relativ similară - stabilizare faţă de luna iunie 2012, dar o scădere mai accentuată raportat la aceeaşi perioadă a anului 2011. Proprietarii au solicitat în iulie 2012 o chirie medie de 422 euro pe acest tip de imobil, menţinându-se aproape de valoarea lunii iunie, când chiria ajungea la 423 euro. Pe un interval de 12 luni însă, se observă o variaţie de preţ de minus 5%, de la 446 euro.

Chiria pentru apartamentele cu patru camere a crescut în luna iulie considerabil, apropiindu-se astfel de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2011. Astfel, la finalul lunii iulie 2012, chiria era în jurul valorii de 663 euro/ lună, cu peste 5% mai mare decât în urmă cu o lună, crescând de la 627 euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite