Refugiaţii din Ucraina au început să sosească în Gara de Nord din Bucureşti. Cinci trenuri sunt aşteptate din Suceava şi Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Gara de Nord a fost organizat un spaţiu destinat persoanelor refugiate FOTO: Facebook/CFR Infrastructură
În Gara de Nord a fost organizat un spaţiu destinat persoanelor refugiate FOTO: Facebook/CFR Infrastructură

Primii cetăţeni care au fugit din calea războiului din Ucraina şi vor să-şi continue, cei mai mulţi, drumul spre altă ţări din Europa au ajuns în Gara de Nord. Duminică, 27 februarie 2022, sunt programate să sosească cinci trenuri.

Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina sunt aşteptaţi, astăzi, în Gara de Nord din Bucureşti, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.  La Gara de Nord a fost organizată primirea,  preluarea şi asigurarea asistenţei necesare pentru refugiaţii care vor fi aduşi cu trenurile CFR Călători din Iaşi şi Suceava.

„În cursul zilei sunt programate să sosească în Gara de Nord 5 trenuri de călători - IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662 - care vin din direcţia Iaşi şi Suceava. Persoanele din Ucraina vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, conduse la Sala de aşteptare - spaţiul destinat special persoanelor refugiate - unde vor beneficia de apa şi hrană. Persoanele vor fi ulterior preluate de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti“, au anunţat reprezentanţii CFR prin intermediul unui comunicat de presă.

refugiaţi din ucraina în gara de nord - foto fb CFR Infrastructura

În gară a fost organizat inclusiv un punct de informare, amenajat în faţa Biroului de Informaţii de pe peronul central, iar prin difuzoare vor fi transmise informaţii în limba engleză, în legătură cu existenţa spaţiului amenajat în Sala de Aşteptare, pentru persoanele refugiate, şi a punctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană şi pot oferi informaţii suplimentare, au mai precizat reprezentanţii CFR.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Se introduce starea de asediu în Cernăuţi şi Bucovina. Decizia administraţiei militare

Militari ruşi filmaţi în timp ce fură dintr-un magazin din Ucraina. Armata rusă are probleme cu aprovizionarea cu alimente şi combustibil VIDEO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite