Primăria Sectorului 1 anunţă că miercuri se deschid primele două centre de vaccinare de la Romexpo

Primăria Sectorului 1 anunţă că miercuri se deschid primele două centre de vaccinare de la Romexpo

Centrele de la Romexpo au fost vizitate, marţi, şi de preşedintele Klaus Iohannis Foto: Primaria Sectorului 1

Primele două centre de vaccinare de la Romexpo, cu zece puncte, vor fi deschise miercuri. În total, în acest sector vor funcţiona 12 centre, cu 64 de puncte de vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Începând de miercuri, 20 ianuarie 2021, se deschid primele două centre cu 10 punctede vaccinare amenajate în cadrul Romexpo (Bulevardul Mărăşti nr. 65-67). Acestea au primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi sunt dotate corespunzător pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 1. 

În aceste centre sunt stabilite fluxuri clare pentru persoanele care se vor prezenta la vaccinare. Există o zonă de primire în care oamenii sunt înregistraţi, o zonă de aşteptare, zona de vaccinare propriu-zisă şi o zonă de aşteptare post-vaccinare, toate cu respectarea distanţei sociale. 
 
"În Sectorul 1 vom avea cel mai mare centru de vaccinare din România în care vor putea fi imunizate în condiţii de siguranţă până la 3.000-4.000 de persoane zilnic. Vaccinarea şi respectarea în continuare a măsurilor de prevenţie reprezintă singurele soluţii prin care putem stopa răspândirea virusului în comunitate. Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de numărul celor care se vaccinează şi care conştientizează că numai aşa putem opri pandemia”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, citat în comunicat. 
 
În prezent, în Sectorul 1 sunt stabilite 12 centre cu un număr de 64 de puncte de vaccinare. Acestea sunt situate la Romexpo, după cum urmează: 

  • Pavilionul CITY Hub – 1 centru cu 6 puncte de vaccinare; 
  • Pavilionul Dispecerat – 1 centru cu 4 puncte de vaccinare; 
  • Pavilionul Presă – 1 centru cu 4 puncte de vaccinare; 
  • Pavilionul C2 – 9 centre cu 50 puncte de vaccinare. 
 
Centrele de vaccinare din cadrul Romexpo vor fi deschise etapizat, în baza deciziei instituţiilor care coordonează campania de vaccinare, mai arată sursa citată. 

Centrele de la Romexpo au fost vizitate, marţi, şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările