Prefectul Capitalei: Posibilitatea de a nu purta masca dacă toţi cei care lucrează într-un birou au fost vaccinaţi anti-COVID, decisă de angajator

Prefectul Capitalei: Posibilitatea de a nu purta masca dacă toţi cei care lucrează într-un birou au fost vaccinaţi anti-COVID, decisă de angajator

Alin Stoica, prefectul Capitalei Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, afirmă că instituţia pe care o conduce nu a decis formal dacă propriii angajaţii vaccinaţi vor purta masca de protecţie sanitară în birouri, subliniind că se va decide ca angajaţii să aibă posibilitatea de a nu purta masca dacă toţi cei care lucrează într-un birou au fost vaccinaţi anti-COVID.În ceea ce priveşte alte instituţii, el a afirmat că decizia aparţine angajatorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă, cum se procedează la locurile de muncă, acolo unde toţi angajaţii dintr-un birou sunt vaccinaţi, prefectul Alin Stoica a răspuns că decizia aparţine fiecărui angajator, în urma consultării cu medicul de medicina muncii.

„Este decizia proprie a fiecărui operator, sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli, intern, de către fiecare angajator în parte”, a declarat Alin Stoica.
Acesta a menţionat cu se va proceda în instituia pe care o conduce.

„Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a adăugat prefectul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările