Prefectul Capitalei: Planul de intervenţie în caz de cutremur trebuie să fie cât mai bine structurat. Clădirile scorojite pun în pericol viaţa trecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişele din Bucureşti care atenţionează asupra căderii tencuielii ar putea fi traduse şi în engleză pentru turişti  Foto: Arhivă
Afişele din Bucureşti care atenţionează asupra căderii tencuielii ar putea fi traduse şi în engleză pentru turişti  Foto: Arhivă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a subliniat miercuri că planul de intervenţie în caz de cutremur trebuie să fie cât mai bine structurat, pentru ca în caz de necesitate, autorităţile să poată interveni eficient. Pe de altă parte a mai afirmat sunt foarte multe clădiri dărăpănate care constituie un pericol fără niciun fel de cutremur.

"Încă de acum trei luni, de când am preluat funcţia, m-a interesat acest aspect, chiar am avut o întâlnire cu domnul Niculuşcă şi cu DSU pentru a vedea care sunt liniile de acţiune pe zona aceasta. Unde intervine Instituţia Prefectului aici? În elaborarea în primul rând a planului de intervenţie în caz de cutremur şi planul de intervenţie în caz de cutremur nu poate fi făcut în mod corect, dacă nu avem situaţia de pe teren şi nu ştim care sunt riscurile referitoare la clădiri, pentru că în felul acesta se poate dimensiona şi intervenţia după aceea. (...) în acelaşi timp, avem o preocupare deosebită pentru siguranţa copiilor în şcoli şi aici ne interesează foarte mult să avem informaţii actuale despre fiecare şcoală. (...) dorim ca planul de intervenţie să fie cât mai bine structurat, în aşa fel încât intervenţia în caz de necesitate să fie cât mai eficientă şi eficace", a spus Alin Stoica la o conferinţă în care a fost lansat ghidul de pregătire "Cum poţi supravieţui unui cutremur?", dezvoltat de ARCEN şi Asociaţia pentru Reducerea Riscului Seismic, potrivit Agerpres.

De asemenea, în ceea ce priveşte spitalele, Alin Stoica a menţionat că există un raport despre siguranţa la incendiu. Referitor la siguranţa la cutremur, el a menţionat că trebuie expertize pe fiecare clădire. Alin Stoica a mai subliniat necesitatea ca autorităţile să fie pregătite în caz de cutremur. 

Totodată el a mai spus că sunt foarte multe clădiri care prezintă pericol fără niciun fel de cutremur. 

"Sunt situaţii de genul acesta destul de frecvente, când elemente de construcţie de pe clădiri pun în pericol viaţa trecătorilor şi nu ne place să vedem clădiri scorojite şi dărăpănate care stau să cadă, mai ales că dorim să promovăm şi turismul în Bucureşti", a evidenţiat Alin Stoica. 

Întrebat dacă ia în considerare ca afişele din Bucureşti care atenţionează asupra căderii tencuielii să fie traduse şi în engleză pentru turişti, el a răspuns că este o idee bună. 

"O să transmit asta către toate primăriile. Practic responsabilitatea aparţine edililor şi proprietarilor clădirilor", a adăugat Alin Stoica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite