Prefectul Capitalei: Joi va fi atins pragul de 1,1 milioane de bucureşteni imunizaţi cu cel puţin o doză de vaccin anti-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că joi va fi atins pragul de 1,1 milioane de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin, aproape 700.000 având şi rapelul efectuat. Întrebat despre ţinta de vaccinare asumată de autorităţi pentru 1 iunie, prefectul a precizat că va fi dificil de atins, dar nu imposibil.

„Mâine va fi atins pragul de 1,1 de bucureşteni care vor fi vaccinaţi cu cel puţin o doză”, a afirmat, miercuri, prefectul Capitalei, Alin Stoica, precizând că aproape 700.000 sunt vaccinaţi cu două doze.

Prefectul a precizat că va fi necesară accelerarea vaccinării.

„Va trebui să aceelerăm un pic rata de atragere a celor care până acum erau nehotărâţi, astfel încât să avem din ce în ce mai mulţi oameni care se vaccinează cu prima doză”, a mai declarat prefectul.

Întrebat despre ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, pe care au avansat-o autorităţile, Alin Stoica a afirmat: „Este o ţintă, să spunem, dificil de atins, dar nu imposibil de atins. Dar e dificil, într-adevăr”.

Acesta a explicat că este dificil deoarece mai este puţin timp până la 1 iunie, iar Capitala ar trebui să vaccineze zilnic 20.000 de persoane şi „încă nu suntem acolo”. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite