Post negru pentru demolarea Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a avut o săptămână plină de proteste pentru a convinge instituţiile de stat să aprobe demolarea turnului cu 19 etaje Cathedral Plaza, ridicat de firma Millennium Building.

Citeşte şi: Protest în faţa Catedralei Sf. Iosif faţă de ridicarea Cathedral Plaza

                   Turnul Cathedral Plaza, la un pas de demolare

Acţiunile au fost organizate după ce săptămâna trecută arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu anunţa că în premieră s-a obţinut pentru colosul construit la doar câţiva metri de Catedrala Sfântul Iosif o decizie definitivă de anulare a autorizaţiei de construcţie. Sentinţa a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Clopotele celor zece biserici catolice din Capitală au sunat ore în şir în semn de nemulţumire faţă de continuarea lucrărilor la clădirea care este aproape gata, s-a ieşit în stradă, s-au făcut plângeri penale şi sesizări către autorităţi, iar pentru astăzi s-a trecut la o nouă formă de protest.

„ÎPS Ioan Robu a decretat zi de post negru vineri pentru binele Catedralei Sfântul Iosif din Capitală şi pentru încetarea ilegalităţilor comise de Millennium Building“, au anunţat ieri reprezentanţii Arhiepiscopiei. În acelaşi timp, s-a făcut şi un apel la „creştinii şi oamenii de bunăvoinţă“ pentru a se alătura acestui demers.

Reprezentanţii Millennium Building Development au anunţat însă că au contestat sentinţa de la Suceava şi intenţionează să recupereze în instanţă daunele de peste 22 de milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite