PMB: Mai multe deşeuri aflate pe nişte terenuri de la marginea Capitalei au fost arse ilegal şi au poluat zona / Poliţiştii de mediu încearcă să descopere făptaşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto PMB
Foto PMB

Primăria Capitalei a anunţat că mai multe zone cu acumulări masive de deşeuri au fost descoperite, vineri, de poliţiştii locali ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti cu ocazia unor acţiuni de combatere a poluării aerului în Capitală.

Însoţiţi de Anamaria Gram, consilier general şi membru în Comisia de Ecologie, Protecţia Mediului şi Igienizare, inspectorii Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au identificat, la marginea Capitalei, mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse ilegal cantităţi mari de deşeuri toxice, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto, arată un comunicat de presă al PMB.

GALERIE FOTO

Conform sursei citate, în urma arderii ilegale a acestora în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi foarte toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător.

Terenurile - sursă a poluării aerului în Capitală - sunt situate la marginea Bucureştiului, în zone nepopulate, accesul făcându-se pe drumuri neasfaltate, aproape impracticabile.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că aceste activităţi ilegale – care aduc prejudicii majore mediului înconjurător – se produc, în special, noaptea tocmai pentru a face imposibilă depistarea arderilor. Persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului în Bucureşti urmează a fi identificate şi sancţionate, conform prevederilor legale”, mai indică sursa menţionată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite