Perle Bacalaureat 2015. Cum văd elevii iubirea în timpul examenului de BAC: „Ela era o curvă, deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an, examenul de Bacalaureat a fost pentru unii un bun prilej să dea frâu liber „creativităţii“, punând pe foaia de examen exact ce le-a trecut prin minte. Spre disperarea şi amuzamentul profesorilor care au corectat lucrările examenului de Bacalaureat 2015, elevii au scris o mulţime de lucruri care nu aveau nicio legătură cu cerinţele din timpul examenelor.

Perle Bacalaureat 2015. „Camil vrea să zică că suferea“

„Relaţia dintre personajele «Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război» este tristă pentru că bărbatul pleca la luptă şi trebuia să trăiască o ultimă partidă de amor“.

„În opinia mea, în legătură cu practicarea unui sport la orice vârstă sunt total de acord. Sportul este precum iubirea, nu are vârstă, nu are limite”

„Eram însurat de 7 ani cu o colegă de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea”.

Perle Bacalaureat 2015. „Otilia era un bun psiholog, i-a citit gândurile lui Felix“

„Ruxandra era foarte îndrăgostită de muzician, îi voia banii, de fapt asta se întampla şi pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis că perioada asta interbelică a fost cea mai şmecheră dintre toate, femeile aşteptau, iar bărbaţii munceau, dar dădeau dovadă de bărbăţie”.

„Ion o violează pe Ana pe după sobă în timp ce tatso sforăia. O lasă borţoasă şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pământurile, şmecher băiat”.

„Otilia era un bun psiholog, în sensul că i-a citit gândurile lui Felix.  O apreciez pentru că şi-a sacrificat iubirea, pentru a nu-i sta în calea carierei. Şi eu am făcut la fel, când am aflat că iubitul meu vrea să lucreze în Olanda“.

”Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti, iar Ştefan un frustrat psihopat că suferea, dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”.

În cadrul examenului, elevii au avut de comentat o secvenţă din fragmentul „Trei Generaţii", scris de Lucia Demetrius:

ŞERBAN: Ai putea să trăieşti lângă mine câţiva ani crunţi de lipsuri, de sărăcie?

RUXANDRA: Toată viaţa!

Iată cum a comentat un elev:

„Cum să mai crezi în astfel de răspunsuri siropoase. După ce trăieşti în ţara asta în sărăcie lucie, nu poţi avea tupeul să-ţi întrebi nevasta aşa ceva. Cel mai bine o anunţi că ţi-ai găsit de lucru în Spania, cât câştigi şi de când pleci. Restul sunt romantisme.“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite