Pasajul Basarab, inaugurat la începutul lui iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajul Basarab va fi inaugurat cel târziu în 3 iunie, după ce în următoarele zile vor fi făcute ultimele teste de rezistenţă, susţin constructorii.

Pasajul Basarab, deschis cu ţârâita GALERIE FOTO

Atenţie, Pasajul Basarab va atrage mai mult trafic!

S-a deschis circulaţia pe sub Pasajul Basarab

Reprezentanţii firmei cosntructoare Astaldi anunţă că pasajul va fi deschis cel târziu la 3 iunie. Cu toate acestea primarul Capitalei, Sorin Oprescu se fereşte să mai dea o dată precisă după două alarme false, în lunile martie şi aprilie.

"Nu mai anunţ nici un fel de dată! Vă anunţ cu 24 de ore înainte. Gata, au terminat mârlanii, îi dăm drumul să circule bucureştenii, că de-aia a fost făcut, nu ca să-l ţin în vitrină", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

De la un contract iniţial de 134 milioane de euro, pasajul a ajuns să coste, în final, 255 de milioane de euro, adică de aproape două ori mai mult.

Primii bani au fost aruncaţi pe fereastră chiar înainte de începerea lucrărilor, în urmă cu cinci ani.

"A venit un constructor care a dorit un alt proiect. Şi atunci banii pe acel proiect au fost aruncaţi, aproximativ opt milioane de euro şi constructorul a folosit o nouă soluţie tehnică", a spus Gheorghe Boeru, consultant proiecte de infrastructură.

Factura pentru construcţia pasajului a devenit din ce în ce mai stufoasă. Peste 46 de milioane de euro s-au dus numai pentru actualizarea proiectului cu rata inflaţiei, circa 50 de milioane de euro pe modificarea soluţiilor tehnice şi 27 de milioane de euro pe exproprieri. S-au plătit chiar şi 8.000 de euro pe metru pătrat.

"Aceste pierderi sunt pierderi tipic Românei dar şi altor state care nu ţin cont de nişte principii foarte corecte", a mai spus Gheorghe Boeru.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite