Orient Express, trenul legendar, ajunge din nou în Gara de Nord. FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orient Express-ul, cel mai vestit tren din Europa, va ajunge, din nou, astăzi în Gara de Nord la ora 14.00. După ce a ajuns cu bine în îndepărtatul Istabul, trenul de epocă a pornit-o spre Veneţia.

Celebra garnitură parcurge o dată pe an ruta Paris - Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea, cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre exoticul Istanbul.

Orient Express a ajuns în Istambul acum trei zile, iar în drumul său de la Istanbul către Veneţia va mai poposi încă o dată în Gara  de Nord din Bucureşti la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ 5 ore în Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, se arată în comunicatul de presă emis de CFR Călători.

Orient Express

Vezi aici cum arată celebrul tren!

Orient Express-ul circulă pe ruta: Paris - Viena - Budapesta - Sinaia - Bucureşti - Varna - Istanbul - Bucureşti - Sinaia - Budapesta - Viena - Veneţia.
Trenul compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.

Ca în fiecare an, cei aproximativ 100 de călători din vagoane sunt din întreaga lume și au plătit pentru această cursă 10.540 euro.

Pasagerii, din America de Nord, America de Sud şi Europa vor fi întâmpinați în Sinaia cu fanfare, după care, în cele câteva ore de staționare, vor vizita Muzeul Naţional Peleş şi Mănăstirea Sinaia.

Orient Express este un hotel de lux pe roţi, fiind dotat cu 15 vagoane, din care şase găzduiesc restaurante, un snack-bar şi o bucătărie. Restul sunt vagoane de zi și de dormit.

41 de persoane, barmani, ospătari, bucătari, un pianist, un translator și un medic stau la dispoziția călătorilor în timpul voiajului.

Geamuri de cristal

Parfumul de epocă este „întreținut" și de geamurile trenului, realizat din cristal veritabil, dar și de decorațiunile din lemn de mahon și vitraliile din sticlă de murano.

Povestea popasului din Sinaia este, și ea, una interesantă. În 1883, la primul său voiaj, regale Carol I a aflat de trecerea trenului și l-a obligat să oprească în Sinaia, iar Majestatea Sa a invitat călătorii la inaugurarea Castelului Peleș. De atunci a rămas o tradiție oprirea trenului în Sinaia.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite