Oprescu, nemulţumit de Romprest: „Nu ştiu ce e cu voi, sunteţi tulburaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, s-a arătat nemulţumit la comandamentul de iarnă de azi dimineaţă în legătură cu modul în care compania Romprest s-a ocupat de deszăpezire în sectoarele 1 şi 5, în care erau semnalate probleme la ora 6.00 dimineaţa.

„Unele sectoare au mers normal, mă refer la sectorul 3, în special la sectorul 4, care au reuşit să menţină acelaşi standard. Nu ştiu ce se întâmplă la Romprest”, a spus Oprescu. „Astăzi de dimineaţă, cum am trecut din sectorul 4 în sectorul 5, sus la Girugiului, de pe Măgurele pe Zeţari, cum am intrat în cartierul ambasadelor, vreau să vă spun că Zeţari e plin de gheaţă. Prelungirea Ferentari, la fel, nici pe dreapta, nici pe stânga diplomaţii ăia nu pot să circule. Amurgului este acoperită de gheaţă, Mărgeanului la fel, acoperită de gheaţă, de-abia după o oră, o oră şi ceva, mă refer între orele 5.30 şi 6.30, cât de cât se puteau târî pe ele. Antiaeriană, Drumul Sării în partea asta la fel, 13 Septembrie, Calea Rahovei, Sebastian, nu mai vorbesc de celelalte, cum ar fi Trompetului”, a mai spus primarul Capitalei. Oprescu a mai semnalat că sunt probleme şi pe Şoseaua Panduri şi Bulevardul Tudor Vladimirescu.  

O situaţie similară era şi în sectorul 1, pe bulevardul Aviatorilor şi în pieţele Charles de Gaulle şi Victoriei, potrivit lui Oprescu. De asemenea, pe bulevardul Lascăr Catargiu şi pe Calea Victoriei era gheaţă azi noapte la ora 3.00. Şi pe Bulevardul Mihalache era gheaţă de dimineaţă. „L-am luat de la un capăt la altul, nu ştiu, poate aţi trecut pe acolo, era pluguit aşa ca să ne aflăm în treabă, zău. Nu ştiu ce se întâmplă cu voi, sunteţi tulburaţi în perioada asta. Te rog frumos, consumă ăia etnobotanice, ce fac ăia?”, i-a spus Oprescu reprezentantului companiei care a luat parte la comandament. Acesta a replicat că intervenţiile sunt îngreunate din cauza maşinilor parcate pe marginea străzilor şi că societatea a împrăştiat material antiderapant.

Oprescu le-a cerut celor de la Romprest să acţioneaze în această dimineaţă pe străzile din sectorul 5, chiar dacă afară bate vântul. Totodată, primarul Capitalei a mai arătat că sunt probleme şi pe şoselele Pantelimon şi Andronache, din sectorul 2.

Totodată, primarul Capitalei a cerut Corpului de Control să aplice amenzi de peste 600.000 de lei operatorilor de deszăpezire care până la ora 14.00 vor mai avea străzi cu probleme. „Suntem prieteni, suntem colegi, lucrăm împreună de trei ani şi jumătate, dar nu vă bateţi joc nici de mine, nici de ăştia din oraş”, a spus Oprescu, care a mai arătat că se aşteaptă ca până la prânz să se îmbunătăţească situaţia şi în sectoarele 1 şi 5. „Vă rog să o faceţi de urgenţă, în primul rând podurile de gheaţă. Nu ştiu, staţi acolo, suflaţi până se topesc şi vă rog să lărgiţi căile de acces în sectorul 5”, a spus primarul Capitalei.

Potrivit raportului prezentat de inspectorii municipalităţii, la ora 6.00 dimineaţa trotuarele erau curatate paţial doar în sectoarele 1, 2 şi 6. În rest, trotuarele aferente marilor bulevarde prezentau probleme.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite