Nicuşor Dan, despre iluminatul public de sărbători: O să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut

Nicuşor Dan, despre iluminatul public de sărbători: O să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut

Nicuşor Dan:Valoarea contractului încheiat este de 9 milioane lei. S-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el: / Octav Ganea (arhivă)

Nicuşor Dan a precizat că vechea administraţie a încheiat un contract cu un operator privat privind iluminatul public de sărbători în valoare de 9 milioane lei, contract care expiră în această iarnă. Edilul a adăugat că au fost executate lucrări pe 90% din străzi şi vom avea în acest sezon aceeaşi decorare ca anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fac o precizare generală - există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum este primăria şi toate administraţiile din subordine, şi există probleme care sunt în subordinea Consiliului General. Chestiunea iluminatului de sărbători ţine de un contract care ste încheiat între o Compania Municipală, care este în subordinea PMB, şi un operator privat. Deci până când nu vom avea Consiliul care să poată să schimbe Adunarea Generală a acestei Companii. Adunarea Generală trebuie să schimbe consiliul de administraţie şi abia atunci consiliul de administraţie, prin directorul executiv, poate discuta cu operatorul privat. Deci nu a fost o decizie pe care eu să o am până la acest moment”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă miercuri în care şi-a prezentat bilanţul la 20 de zile de mandat. 

El a explicat că acel contract cu operatorul privat a fost semnat de fosta administraţie a Primăriei Capitalei pe o durată de 3 ani şi va expira odată cu această iarnă. 

„Din informaţiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, din câte înţeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari o să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înţeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a completat Dan. 

Chestionat dacă este posibil să fie amânată aprinderea luminiţelor pe străzile Capitalei pe 1 decembrie, primarul general a răspuns: „Este o decizie pe care o să o luăm, în funcţie de costuri. Dacă tot s-au pus o să se aprindă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările