Primăria a schimbat pe şest planurile de amenajare a Pieţei Universităţii

Primăria a schimbat pe şest planurile de amenajare a Pieţei Universităţii

Proiectul propus de echipa Simonei Dîrvaru a câştigat concursul de idei din toamna anului trecut

Primăria Capitalei a schimbat proiectul de amenajare a Pieţei Universităţii, proiect câştigat, la sfârşitul anului trecut de un grup de tineri arhitecţi, potrivit Hotnews.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mulţimea" de corpuri de iluminat care ar fi trebuit să fie amplasată pe spaţiul de deasupra parcării subterane de la Universitate, a fost înlocuita de un stâlp de iluminat de 19 metri înălţime, pavajul de piatră cubică din zona clădirilor de vizavi de Universitate va fi înlocuit cu dale de piatră, iar în mijlocul pieţei au fost puse aerisirile de la parcare, nişte cutii de peste un metru înălţime, scriu jurnaliştii de la Hotnews.ro.

"După câştigarea concursului, am predat primăriei studiul de fezabilitate şi am realizat documentaţia pentru avizarea proiectului şi obţinerea autorizaţiei de construire. În mare, proiectul care a primit autorizaţia de construire este cel de la concurs. Singura modificare făcută a fost că am mai pus vegetaţie. Pentru prima fază am primit de la primărie 30.000 de euro, bani din care au fost plătite studiile pentru avizarea proiectului, inginerii şi ce am făcut noi. După asta, trebuia să primim de la primărie o notă de comandă pentru faza a doua (proiectul tehnic), însă lucrul acesta nu s-a întâmplat. Primăria ne-a tot cerut detalii de execuţie, noi le-am dat, am venit la şantier, însă banii nu ştim dacă îi primim. La ultima vizită pe care am făcut-o la şantier, am descoperit că s-a făcut o mare groapă în mijlocul pieţei şi ni s-a spus că acolo se va pune un stâlp de iluminat de 19 metri înălţime. Când am întrebat ce se întâmplă, ni s-a spus că acest proiect a fost făcut de Luxten împreună cu primarul şi arhitectul-şef şi că s-a optat pentru această soluţie datorită costurilor mari la care se ridica corpurile de iluminat propuse de noi. Practic, s-a obţinut autorizaţie pentru un proiect şi se face un altul", a declarat, pentru HotNews.ro, arhitecta Simona Dîrvariu, parte a echipei care a câştigat concursul.

De asemenea, arhitecta reclamă şi neconcordanţele în ceea ce priveşte pavajul, dar şi aerisirile de la parcare.
Aceasta susţine că a trimis municipalităţii mai multe scrisori în care ridică aceste probleme însă deocamdată nu i s-a răspuns pe motiv că responsabilii au fost în vacanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările