Mobilizare generală în sectorul 6 al Capitalei. Sute de oameni ies în stradă pentru a curăţa străzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe curăţenia de primăvară în sectorul 6 FOTO Ovidiu Micsik
Începe curăţenia de primăvară în sectorul 6 FOTO Ovidiu Micsik

La sfârşitul acestei săptămâni începe curăţenia generală în sectorul 6 al Capitalei. Campania de primăvară se numeşte „Păstrăm Sectorul 6 curat împreună!” şi se va desfăşura în perioada 15 martie - 15 aprilie.

Campania de curăţenie generală va începe pe 15 martie, iar reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 spun că şi-au propus să schimbe faţa întregului sector. În cadrul actiunii „Păstrăm Sectorul 6 curat împreună!“ se vor curăţa zonele verzi, locurile de joacă şi de odihnă, dar şi arborii din jurul blocurilor. De asemenea, se vor spăla principalele străzi din sector, se vor toaleta copacii de pe aliniamentele stradale, iar deşeurile vegetale vor şi strânse şi transportate în locuri special amenajate.

Campania “Păstrăm Sectorul 6 curat împreună!” va fi realizată cu ajutorul echipelor Admnistraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane Sector 6 şi ale societăţii de salubrizare Urban SA, dar şi cu sprijinul locuitorilor din sector. 

Concret, din această sâmbătă pe străzile Capitalei vor acţiona peste 250 de lucrători şi 100 de utilaje, perimetrul sectorului fiind împărţit în 30 de zone mici.

„Perimetrul sectorului a fost împărţit în 30 de mini-zone în care se va interveni pentru curăţenia generală: spaţiile verzi vor fi greblate, se vor face plantări de flori, gardurile împrejmuitoare vor fi reparate, străzile şi trotuarele vor fi măturate şi spălate, rigolele vor fi răzuite, arborii vor fi toaletaţi în baza avizelor emise de Primăria Generală, astfel încât, la plecarea muncitorilor, aspectul zonelor să fie mult îmbunătăţit“, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Pentru o coordonare cât mai bună, reprezentanţii primăriei spus că asociaţiile de proprietari din Sectorul 6 vor fi anunţate cu exactitate, printr-o adresă oficială afişată la avizier, asupra datei la care va avea loc intervenţia echipelor de curăţenie în zonă.

Inspectorii Serviciului de Mediu şi poliţiştii locali vor monitoriza, în mod permanent, atât activitatea societăţii care prestează servicii de salubrizare, cât şi modul în care A.D.P.D.U. Sector 6 efectuează lucrările de salubrizare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi.

„Nu intenţionăm să aplicăm amenzi sau alte măsuri coercitive, mizez pe sprijinul membrilor comunităţii în realizarea curăţeniei generale. Totodată, îi rog pe toţi cetăţenii Sectorului 6 care vor să ne indice spaţiile unde este nevoie de intervenţia lucrătorilor, să nu ezite să ne contacteze şi vom da dovadă de promptitudine“, a mai spus Mănescu.

Pe aceeaşi temă:

Începe campania de igienizare anuală a Bucureştiului. Şobolanii şi ţânţarii vor fi exterminaţi

Oprescu vrea să facă o instituţie care să se ocupe de deratizarea, dezinsecţia şi dezinfecţia oraşului. Cine „nu păstrează curăţenia“ va fi amendat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite