Ministrul pentru lucrări publice, Laszlo Borbely: Zona "Casa Radio" - "o rană pentru Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două mari proiecte pentru Capitală sunt pe agenda ministrului delegat pentru lucrări publice, Laszlo Borbely. Este vorba de "Esplanada", un parteneriat public-privat pentru care speră finalizarea

Două mari proiecte pentru Capitală sunt pe agenda ministrului delegat pentru lucrări publice, Laszlo Borbely. Este vorba de "Esplanada", un parteneriat public-privat pentru care speră finalizarea negocierilor până la finele lunii martie, şi "Casa Radio", în legătură cu care ministrul Borbely spune că trebuie "să găsim investitorul care să vină cu o finanţare credibilă".
"În proiectul
Casa Radio
trebuie să aşteptăm clarificări de la cei care au câştigat licitaţia. Este vorba de un proiect de peste 150 milioane dolari şi trebuie să fie un finanţator care să schimbe zona, care este o rană pentru Bucureşti", a declarat ministrul Laszlo Borbely, marţi, după intervenţia avută la cea de-a treia ediţie a Congresului de investiţii în infrastructură. În martie 2003, fostul Minister al Lucrărilor Publice şi firmele Mimel Imsat (Turcia) şi ORB Estates (Marea Britanie) au încheiat un contract de parteneriat public-privat pentru realizarea unui complex imobiliar de mari dimensiuni, cu hotel de lux, centru comercial şi de distracţii, cinematografe, săli de expoziţii, zonă rezidenţială şi un spital, pe amplasamentul cunoscut sub denumirea "Casa Radio". Ministrul anunţa, luna trecută, că "trebuie să clarificăm problema cesiunii de acţiuni de la firma britanică semnatară a contractului de parteneriat public-privat către societatea din Turcia. Proiectul imobiliar "Esplanada" va fi amplasat în centrul Bucureştiului. Terenul, în suprafaţă de 107.000 metri pătraţI, se află în proprietatea Ministerului Transporturilor. După finalizarea negocierilor, proiectul urmează să fie predat Primăriei Capitalei, care îl va dezvolta. Proiectul, cu o valoare estimată între 800 milioane euro şi un miliard euro, va avea o suprafaţă desfăşurată de circa 700.000 de metri pătraţi şi va cuprinde birouri, spaţii comerciale, clădiri rezidenţiale, hoteluri şi spaţii verzi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite