Maraton de lansări cu Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu și Ion Cristoiu, astăzi, la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de carte Gaudeamus continuă, în penultima zi, cu zeci de lansări şi dezbateri organizate de editurile participante. Cele mai multe evenimente sunt organizate de Humanitas, Polirom, Rao, dar şi de editura Adevărul.

Editura Humanitas începe, la 11.30, cu lansarea cărţii „Politicile culturale comuniste în timpul regimului Gheorghiu-Dej” de Cristian Vasile. Jumătate de oră mai târziu, Neagu Djuvara îşi aşteaptă cititorii cu volumele "Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă" şi "Thocomerius - Negru Vodă. Un voivod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti".

Urmează, la 12.30, „Capcanele istoriei. Elita intelectuală românească între 1930-1950”, de Lucian Boia, şi la 13.00 Mircea Cărtărescu se întâlneşte cu cititorii săi; apoi, la ora 16.00, sunt lansate romanele „Daniel Stein, traducător, de Ludmila Uliţkaia, şi „Un bărbat intră în cameră”, de Nicole Krauss.

888 de titluri Polirom

La ora 13.00, la editura Rao, va fi lansat volumul „Ciobit - interviuri cu Maia Morgenstern” de Oana Popescu.

La aceeaşi oră, la standul editurii Polirom vor fi prezentate cărţile „De la Junimea la Noica”, de Marta Petreu, şi „Cioran naiv şi sentimental”, de Ion Vartic. Aceeaşi editură organizează, la ora 15.00, la sala Cupola, evenimentul „Colecţia Biblioteca Polirom, 888 de titluri”, urmat de lansarea ultimului roman al lui Lucian Dan Teodorovici, „Matei Brunul”, la ora 16.30.

Între timp, la ora 14.30, la standul editurii Curtea Veche va fi lansat „Epoca de Aur a incertitudinii”, de Adrian Cioroianu.

Ion Cristoiu, la Editura Adevărul

La standul Adevărul vor fi lansate astăzi mai multe volume. Maratonul lansărilor va începe la ora 13.30 cu „Adevărata moarte a lui Carol al II-lea”, de Ion Cristoiu. Jurnalistul îl va avea invitat pe Dan Andronic. Maratonul va continua, la ora 14.00, cu o sesiune de autografe acordate de Cozmin Guşă, autorul volumului  „Imperialism în postcomunism - Geopolitica dezordinii în fostul lagăr socialist”.

La ora 16.00 va fi prezentată o altă noutate editorială, „Securitatea contra Radio Europa Liberă”, de Richard Cummings, care va fi prezent la stand alături de Adrian Cioroianu şi de Liviu Tofan. La ora 17.00, Marin Ioniţă va lansa „Kiseleff 10, Fabrica de scriitori”, în prezenţa poetului Florin Iaru şi a criticului literar Alex. Ştefănescu.

Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru a urmări cum se desfăşoară Târgul de carte Gaudeamus 2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite