Locurile alocate municipiului Bucureşti pentru perioada următoare a etapei a doua din campania de vaccinare, ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare
Vaccinare

Vineri seară, în Bucureşti nu mai există locuri pentru programare, în perioada următoare, pentru cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 şi care corespund criteriilor prevăzute pentru etapa a doua de vaccinare.

 Informaţia a fost dată vineri seară, în direct, la Digi 24, de către un operator de la call center-ul organizat de către autorităţi şi a fost confirmată de către coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. Acesta a precizat că se ia în calcul dezvoltarea aplicaţiei informatice în aşa fel încât să existe o "listă de aşteptare”, iar în caz că cineva nu se prezintă la vaccinare să fie "notificaţi" cei de pe listă.

"Există un număr de 20 de zile pe care se pot face programări, până la rapelul din ziua 21, practic, însă în următoarele zile noi vom reevalua situaţia în funcţie de numărul de doze şi putem extinde, practic pe o durată mai mare. Nu avem suficiente doze, din păcate (...) La acest moment noi trebuie să adaptăm ritmul de vaccinare în funcţie de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza iniţială, cât şi rapelul. (...) în fiecare zi se vor elibera (locuri - n.r.) Practic, vorbim în Bucureşti de circa 24 de puncte de vaccinare ceea ce înseamnă peste 1.500 de persoane zilnic. Noi am pus în momentul acesta o limită de maxim 600.000 de locuri la nivel naţional pentru următoarele 20 de zile, pentru că nu vrem să cădem nici în cealaltă extremă, în care să avem persoane care se programează şi pentru care să nu avem doze. Trebuie să păstrăm acest echilibru şi, în funcţie de numărul de doze pe care noi îl vom avea, extindem şi creştem atât numărul de centre de vaccinare, cât şi numărul de sloturi libere”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, într-o emisiune la Digi 24.

Acesta a precizat că platforma informatică arată numărul de locuri libere pentru fiecare centru de vaccinare.

"O să verificăm, într-adevăr dacă sunt toate sloturile ocupate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a precizat că trebuie creat cont pe platformă, iar când se vor elibera locuri "cu sigurnaţă” se vor găsi locuri libere.

În acest context, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că autorităţile iau în calcul inclusiv programarea din avans, în sensul existenţei unei "liste de aşteptare” pe platformă, iar în momentul în care cineva nu se prezintă, persoanele de pe lista de aşteptare să fie notificate şi să se poată prezenta.

"Sunt funcţionalităţi care vor fi dezvoltate, însă ne-am dorit să începem din 15, dar toate aceste funcţionalităţi care cu siguranţă ne uşurează munca vor fi dezvoltate în perioada următoare. Tot ceea ce facem este în beneficiul fiecărei persoane”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă. 

Medicul a precizat că România primeşte noi doze de vaccin în funcţie de calendarul de livrare stabilit la nivel european -  150.000 de doze săptămânal în luna ianuarie, iar "ritmul vaccinărilor trebuie să fie concordant cu aceste doze disponibile”. 

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare, în prima zi de funcţionare a platformei a fost alocate 380.000 de sloturi ceea ce înseamnă 190.000 de persoane programate pentru vaccinare.

Acesta a precizat că se estimează că din primăvară numărul de doze vaccin va creşte, iar România va avea doze pentru a asigura accesul la vaccinare a 10 milioane de persoane până în luna septembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite