Nordul Capitalei, dublul sudului pe piaţa imobiliară: o garsonieră sau un apartament cu două camere, la acelaşi preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nordul Capitalei rămâne în continuare mai scump decât sudul oraşului pe piaţa imobiliară FOTO Adevărul
Nordul Capitalei rămâne în continuare mai scump decât sudul oraşului pe piaţa imobiliară FOTO Adevărul

Nordul Capitalei rămâne în continuare mai scump decât sudul oraşului pe piaţa imobiliară, arată o analiză realizată de un portal de profil. Bucureştenii cu un buget consistent optează pentru zona de nord, în timp ce cei cu venituri medii se duc către sudul oraşului, primii sunt interesanţi de mijloacele de transport din zonă, în timp cei ceilalţi de zonă.

Astfel, potrivit unei analize realizate de imobiliare.net, cea mai căutată zonă de către oamenii cu venituri medii este partea de sud a Bucureştiului, în timp ce partea de nord este aleasă de persoanele care pot aloca un buget mai consistent atunci când vine vorba de achiziţia unei locuinţe.

„Locuinţele din zona de sud a Capitalei sunt căutate de persoanele care au un buget restrâns şi care se gândesc la multe aspecte până se hotărăsc să cumpere (spre exemplu: costurile de întreţinere şi amplasarea locuinţei în apropierea mijloacelor de transport). Cei care vor un apartament în nord sunt interesaţi de zonă. Pentru ei nu contează foarte mult mijloacele de transport pentru că se bazează foarte mult pe maşina personală”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager imobiliare.net într-un comunicat emis astăzi.

În zona de sud, cele mai multe apartamente sunt construite înainte de 1990, dar mai există şi locuinţe cu suprafeţe mici construite în ulitmii ani cu scopul de a fi vândute la preţuri care să se încadreze în plafonul impus de programul guvernamental „Prima Casă”.

20.000 de euro: garsonieră în imobil nou de 26 de metri pătraţi

Analiza citată mai arată că cu 20.000 de euro se poate achiziţiona o garsonieră într-un imobil nou, amplasat la o distanţă de aproximativ cinci minute de mers pe jos până la Şoseaua Olteniţei. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 26 de metri pătraţi şi se vinde complet finisată.

În acelaşi timp, cu 38.000 de euro se poate cumpăra un apartament cu 2 camere, în zona de sud cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, dar cu aceeaşi bani poate fi luată în calcul şi achiziţionarea unei garsoniere în zona de nord.

3 camere, sudul Capitalei: 50.000 de euro

Un apartamente cu 3 camere în zona de sud, cu cele mai bune condiţii, ajunge la 50.000 de euro, iar cu aceeaşi bani se poate cumpăra o locuinţă cu 2 camere în nord.

Cu toate astea, din analiza citată reiese că în zona de sud există şi extreme. Spre exemplu, preţurile pentru garsoniere pornesc de la 9.000 de euro şi ajung la 60.000 de euro. În cazul apartamentelor cu 2 camere, preţurile încep de la 18.000 de euro şi pot ajunge la 96.000 de euro. În timp ce costurile pentru locuinţele cu 3 camere pornesc de la 21.500 de euro şi ajung la 139.000 de euro, potrivit anunţurilor postate pe Imobiliare.NET.

Nordul oraşului: blocuri noi, preţuri mai mari, regulament de urbanism strict

În zona de nord, spre deosebire de sud, blocurile sunt mult mai noi pentrui că multe sunt construite după ’90. În această zonă, preţurile sunt mult mai mari deoarece discutăm de o zonă selectă şi locuinţe cu suprafeţe mai mari.

În plus, regulamentul de urbanism aprobat de Consiliul Administrativ al sectorului 1 este cel mai restrictiv legat de amplasarea imobilelor, de aceea zona de nord este mul mai aerisită.
În nord, preţurile pentru garsoniere pornesc de la 24.500 de euro şi pot ajunge la 125.000 de euro.

Preţurile pentru apartamentele cu 2 camere pornesc de la 40.000 de euro şi pot ajunge la 270.000 de euro. În cazul locuinţelor cu 3 camere, preţul acestora porneşte de la 47.000 de euro şi ajunge la 590.000 de euro.

„Peisajul rezidenţial din Bucureşti este destul de pestriţ. În anunţurile de pe site-ul nostru întâlnim nişte preţuri extrem de mici, de la câteva zeci de mii de euro pentru o garsonieră, până la valori astronomice pentru o locuinţă amplasată într-o zonă selectă. Până la urma alegerea este influenţată în cea mai mare parte de necesităţile şi posibilităţile clientului”, conchide Alina Petrescu.

Pe aceeaşi temă:

NEPI investeşte 15 milioane de euro într-o clădire de birouri de lângă Guvern şi renovarea unei vile care a aparţinut unui fost guvernator BNR

Primăria Sectorului 1: „Am eliminat birocraţia din tranzacţiile imobiliare“

Bucureştenii vor să devină fermieri. În căutare de terenuri în jurul Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite