„Gemenii“, pustii din cauza birocraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele de necesitate sunt goale din cauza documentelor blocate la Primăria Capitalei. Locatarii unui imobil cu risc seismic aşteaptă de o lună răspuns la cererile pentru apartamentele din blocurile-turn situate în Piaţa Naţiunilor Unite.

Cinci familii care locuiesc într-un bloc cu „bulină roşie“ de pe strada Sfântul Elefterie se plâng că, de la 25 mai, de când au început lucrările de reabilitare la imobilul de patru etaje în care locuiesc, nu au avut unde să se mute şi au fost nevoiţi să suporte praful şi gălăgia. Mai mult, în urmă cu câteva zile, locatarilor de la ultimele etaje le-a plouat în casă pentru că muncitorii au început lucrările la terasa blocului.

„Au dat la o parte acoperişul şi podul de lemn. Joi seară, când a plouat mai tare, ne-a inundat foarte tare“, susţine Tudora Anabela, care stă la ultimul etaj al clădirii de pe Sfântul Elefterie.
Aceasta este doar unul dintre locatarii rămaşi în bloc care au făcut cerere să obţină temporar o locuinţă de necesitate din blocurile-turn situate în Piaţa Naţiunilor Unite.

Doar cinci apartamente sunt locuite
În urmă cu un an, primarul general Sorin Oprescu susţinea că municipalitatea s-a luptat din greu pentru a reuşi trecerea celor două turnuri în administraţia primăriei. „După cum ştiţi, anul trecut am cerut insistent trecerea turnurilor gemene în administrarea PMB, le-am obţinut abia în decembrie anul trecut şi le folosim drept locuinţe de necesitate, pentru a muta în ele cetăţenii din imobilele pe care le consolidăm“, susţinea edilul-şef al Capitalei.

În această categorie se încadrează perfect şi locatarii din blocul de pe strada Sfântul Elefterie nr.11, doar că  nu au fost încă mutaţi în blocuri, deşi şi-au manifestat dorinţa de a locui temporar acolo.
Motivul: funcţionarii de la Primăria Capitalei nu le-au soluţionat încă cererile. Şi asta nu din cauză că nu este spaţiu, deoarece apartamente goale sunt: din cele 128 de apartamente din cele două clădiri, doar cinci sunt ocupate.

Explicaţii confuze

Reprezentanţii municipalităţii au evitat să explice întârzierea aprobării cererilor de mutare, dar nu contenesc cu promisiuni. „A fost aprobată repartizarea locuinţelor de necesitate urmând ca în cel mai scurt timp să se emită dispoziţiile în vederea încheierii contractelor de închiriere“.
În acelaşi timp, ei dau vina pe firma care renovează blocul cu bulină şi susţin că responsabilitatea execuţiei lucrărilor aparţine în totalitate acesteia. În replică, patronul firmei SC Periclestar SRL, Grigore Ion Pericleanu, spune că municipalitatea l-a asigurat că familiile vor fi mutate la scurt timp de la începerea lucrărilor, de pe 25 mai.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite