FOTOGALERIE Critic de modă: “Elena Ceauşescu a fost mai cochetă decât Ana Pauker”. Vezi ce ţinute purta soţia dictatorului la dineurile cu pretenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori sobră, alteori elegantă, Elena Ceauşescu a adoptat moda clasică, dar a şi etalat un lux care ieşea în evidenţă prin calitatea materialelor, unele chiar cu fir de aur atunci când era vorba de vizita unor oficiali străini.

Criticul de modă, Alin Gălăţescu, a analizat pentru Adevărul de Seară ţinutele Elenei Ceauşescu despre care a spus că urma două tendinţe în modă.

Una era clasică, potrivit vârstei şi formelor sale alcătuită din deux-pieces şi una formală, atunci când era invitată să ia cina alături de Nicolae Ceauşescu, într-un cadru oficial.

Vizita soţilor Ceauşescu în Guineea, 1974(Sursa: Fototeca online a comunismului românesc)

image

Vizită oficială în Iran, 1969

image

Japonia, 1979

image

"Categoric ţinutele sunt mai elegante decât cele ale Anei Pauker. Rochiile Elenei Ceauşescu denotă eleganţă, feminitate şi naturaleţe”, consideră criticul de modă.

Hainele acesteia erau adaptate şi în funcţie de eveniment, astfel că rochiile ţesute cu fir de aur sunt un mod de a imita ţinuta invitaţilor străini.

Marea Britanie, 1978
Olanda, 1973

image
image

Olanda, 1973

image

Mai mult, criticul de modă, Alin Gălăţescu, spune că soţia dictatorului a fost cu siguranţă consiliată ce vestimentaţie să poarte atunci când erau programate întâlniri cu oficiali ai Casei Regale Britanice sau din ţări arabe.

Belgia, 1973

image

Bulgaria, 1976

image

Vizită ducesă de Luxemburg, 1976

image

Revelion, 1976 (Sursă fotografii: Fototeca online a comunismului românesc)

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite