Fostul membru al trupelor SEAL, Joel Lambert, a fost „vânat“ de echipe de urmăritori pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joel Lambert  FOTO Discovery
Joel Lambert  FOTO Discovery

Fostul membru al trupelor SEAL şi gazda unui nou program de la Discovery Channel, Joel Lambert, a luat parte, vineri, la o urmărire pe străzile Capitalei. Cursa s-a încheiat la Hotelul Lido din Bucureşti, de pe care Lambert a coborât.

Urmărirea urbană la care a participat Joel Lambert, gazda celei mai noi emisiuni Discovery Channel, numită „Manhunt“, a fost organizată pentru a marca premiera programului ce va avea premiera în România duminică, de la ora 22.00, pe Discovery Channel, potrivit Mediafax.

Traseul urmăririi

Punctul de plecare al lui Joel Lambert a fost Grand Cinema & More de la Băneasa Shopping City, iar întreaga acţiune s-a încheiat în faţa Hotelului Lido, unde Joel a coborât în rapel, câştigând în acest fel şi cursa cu urmăritorii săi.

Echipa Alpha, formată din doi români specializaţi în cercetare, escortă şi acţiuni speciale, echipa Bravo, specializată în misiuni de salvare şi recuperare, şi echipa Charlie, formată din experţi în pază şi protecţie VIP, au fost cei care l-au urmărit pe Joel pe străzile din Bucureşti şi au fost îndrumaţi online de fani Discovery.

Joel Lambert şi echipele de urmăritori au folosit sisteme de localizare prin tehnologie GPS, iar fiecare mişcare a fost transmisă live pe o harta interactivă, care a fost disponibilă pe website. Participanţii online au primit informaţii despre poziţionarea lui Joel şi despre direcţia de deplasare, putând să ia decizii cu privire la acţiunile echipelor de urmăritori de pe străzile Capitalei.

Întreaga acţiune a fost organizată de Discovery Networks cu sprijinul UPC România pentru a promova premiera emisiunii „Manhunt“ în ţara noastră.

Trupe militare şi urmărire

Emisiunea îl urmăreşte pe Joel Lambert într-o versiune extremă a jocului de-a v-aţi ascunselea. Fostul membru al trupelor SEAL are la dispoziţie doar ceea ce poate duce într-un rucsac, întrecânduse cu reprezentanţii celor mai prestigioase trupe militare de elită şi echipe de urmărire din lume. Lambert încercă să reziste 48 de ore fără a fi prins.

Filmat în mai multe state ale lumii, fiecare episod îl urmăreşte pe Joel, care are un oarecare avans la momentul când pleacă dintr-un punct iniţial, prestabilit. Cum în joc sunt deopotrivă reputaţia lui şi mândria naţională a trupelor de elită care îl urmăresc, miza este extraordinar de ridicată. În mai puţin de două zile, Joel trebuie să ajungă într-un punct final al cursei - de asemenea prestabilit -, în caz contrar riscând să fie prins. Pentru a supravieţui, el are la dispoziţie provizii minime, dar trebuie să-şi facă rost pe traseu, prin forţe proprii, de orice altceva îi mai trebuie.

Despre Joel Lambert

La vârsta de 22 de ani, Joel s-a prezentat la biroul de recrutare al Marinei, iar în 1998 a devenit membru al trupelor speciale SEAL ale Marinei Statelor Unite ale Americii, din care a făcut parte cu mândrie timp de zece ani. A fost trimis în misiuni de luptă, în locuri precum Afganistan, teatrul european de război şi Kosovo.

A făcut parte din Echipele SEAL 2 & 4 timp de 8 ani, în care a planificat şi a participat la peste 20 de misiuni de luptă. A fost şeful departamentului care se ocupa de armele şi echipamentele optice necesare pentru 16 operatori SEAL, a instruit membri ai trupelor SEAL şi personal străin pentru operaţiuni speciale, din Singapore, Thailanda, Grecia, Egipt, Germania, Olanda şi Estonia.

Joel are multiple calificări, printre care: pregătire în utilizarea de armament greu, lansare de rachete Stinger, misiuni de supravieţuire, evadare, rezistenţă şi fugă, misiuni de apărare şi luptă în spaţii închise, supervizor de scufundări speciale, pregătire de paraşutist militar.

Pe aceeaşi temă:

Un prezentator Discovery, fost membru al trupelor SEAL, va fi „vânat“ pe străzile din Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite