Florin Dobre este profesorul de sport, devenit creator de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a învăţat să-şi coasă singur îmbrăcămintea, iar acum îşi lansează propriile creaţii fiind inspirat de lucrurile simple care-l înconjoară.

Talentul pentru modă şi l-a descoperit singur. Chiar dacă la început se uita ciudat la o maşină de cusut şi nu ştia cum se bagă nici măcar aţa în ac, Florin Dobre a învăţat să creeze, să croiască şi să coasă singur hainele.

„Eu le gândesc, le schiţez şi le cos. Totul a început în anul 1994 când am cumpărat câteva reviste «Harper’s Bazaar» care mi-au schimbat viaţa. Am cheltuit atunci 80 de dolari. Cred că era cât două salarii la acea vreme, dar a meritat“, a povestit creatorul de modă.

Deşi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi îl aştepta o catedră ca profesor de sport, meseria de cadru didactic nu i-a inspirat prea multă dorinţă.

Inspirat de stilul punk

Acum îşi poartă propriile creaţii şi de ceva timp îşi împărtăşeşte pasiunea şi celor din jur pentru că a organizat recent cea de-a doua prezentare de modă de amploare.

Două luni a lucrat Florin Dobre la creaţiile cu influenţe punk pentru bărbaţi pe care le-a prezentat în cadrul unui eveniment ţinut într-un magazin din centrul Bucureştiului. A fost vorba de colecţia de primăvară-vară 2011 care îşi doreşte mult să aibă succes, pe măsura muncii pe care a depus-o.

„Hainele au fost concepute elegante, dar cu tentă anarhistă, cu accesorii şi tatuaje. Hainele au fost create să arate «cuminţi», dar restul decorului şi accesorizarea vor transmite răutate. Culorile sunt vii în roşu şi albastru“, a mărturisit creatorul de modă.

Fiecare obiect de îmbrăcăminte este bine gândit şi lucrat cu grijă. Un sacou creat de Florin poate costa până la 800 de lei, iar o pereche de pantaloni sau o cămaşă ajunge la 500 de lei.

Brandul Dobre

Profită de fiecare moment care-l inspiră pentru viitoarele creaţii. „Este suficient să văd ceva: un om sau o maşină şi îmi vine ideea pe care apoi o dezvolt“, a mai spus tânărul. Îi place mult ceea ce face, iar ultimii zece ani i-a dedicat acestei pasiuni pentru a se perfecţiona şi asta pentru că a realizat că nu ar fi putut fi şi profesor în paralel cu moda. Este deschis oricărei provocări şi a încercat mai multe stiluri.

„Am trecut prin toate etapele. De la costum la haine de piele, plete şi cercei“. Are deja planuri de viitor şi încrederea cu care vorbeşte despre ele transmit puterea dorinţei de a le realiza. „Vreau să fie un brand adevărat care să-mi poarte numele. Să deschid ateliere de creaţie şi magazine în toată ţara“, a mărturisit Florin.

Până atunci se va retrage măcar o lună în oraşul natal de la malul mării şi va părăsi tumultuosul Bucureşti pentru a se odihni.

Profil:
Născut: 9.decembrie.1975, Constanţa
Experienţă: de 10 ani îşi face singur hainele
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică Constanţa
Familie: Necăsătorit


Întrebări şi răspunsuri:
-Ce urmăreşti atunci când mergi la alte prezentări de modă?
-Până acum am fost doar la evenimente de acest gen organizate în ţară, iar în străinătate merg prin magazine. Sunt interesat să văd în ce direcţie se mai îndreaptă moda şi pot să spun că e pe calea cea bună
-Te gândeşti deja la următoarele creaţii?
Voi merge o lună la mare pentru că am nevoie de odihnă şi abia aştept să ajung în oraşul natal unde mă simt bine. Dacă vrei să mă întrebi pe când creaţii de costume de baie să ştii că încă nu ştiu să le fac.

Ce-i place:  Sportul este una dintre marile sale pasiuni, dar în afară de asta lui Florin îi place foarte mult şi să realizeze fotografii. La fel de bine se simte pe malul mării unde se relaxează.
Ce nu-i place: Florin Dobre spune că nu-i place societatea pentru că manifestă o permanentă descreştere la nivel intelectual. „Asta pentru că îi lipsesc nişte modele puternice“, spune Florin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite