Cu tot cu subvenţii, bucureştenii au avut de plătit facturi cu 100 de lei mai mari în decembrie faţă de luna noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RADET Bucureşti furnizează energie termică pentru 1.240.000 persoane. FOTO Adevărul
RADET Bucureşti furnizează energie termică pentru 1.240.000 persoane. FOTO Adevărul

Pentru că în luna decembrie temperatura medie exterioară a fost de plus 3,3 grade Celsius, facturile la întreţinere au crescut considerabil. Astfel, cele mai mari diferenţe le-au resimţit cei care locuiesc în apartamente cu trei sau patru camere care au avut de dat către RADET cu aproximativ 100 de lei în plus faţă de luna noiembrie.

Din datele furnizate de RADET, rezultă că în luna decembrie a anului 2012 facturile au crescut considerabil faţă de luna noiembrie. Astfel, dacă în luna noiembrie pentru un apartament cu patru camere, factura medie la întreţinere a fost de 200 de lei, în luna decembrie bucureştenii au plătit în jur de 300 de lei, în cazul consumului mediu. Însă există facturi care depăşesc chiar şi patru sau cinci sute de lei.

În cazul unui apartament cu trei camere facturile au ajuns de la 158 de lei la suma de 238 de lei, la consumul mediu. O diferenţă ceva mai mică au simţit cei care locuiesc în apartamente cu două camere, ei au plătit de la 125 de lei în luna noiembrie, la 189 de lei în Decembrie. Factura medie la un apartament cu o cameră a ajuns în luna decembrie la suna de 126 de lei.

Conform Hotărârii Consiliului  General al Municipiului Bucuresti, Preţul gigacaloriei pentru anul 2012 a fost acelaşi cu cel facturat pe 2011, mai exact 169,88 lei. RADET Bucureşti furnizează energie termică pentru 1.240.000 persoane.

Cu toate că avem sume mai mari de dat către furnizorul de căldură, în luna decembrie caloriferele nu au fost la fel de calde aşa cum a fost anul trecut din cauza datoriilor pe care primăria le are la compania Electrocentrale Bucureşti S.A.

În luna decembrie, aproape 2.600 de familii cu venituri reduse din Sectorul 1 au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în această iarnă.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, pentru perioada noiembrie 2012 - martie 2013, pe bază de cerere sau declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Pentru acordarea ajutorului pesoanelor care folosesc drept combustibil energia termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie trebuie să fie de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Pentru persoanele care se încălzesc cu gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie trebuie să fie de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

Energia termică livrată consumatorilor casnici este subvenţionată, subvenţia reprezentând suma asigurată din bugetele locale, necesară acoperirii diferenţei dintre preţul de distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite