Cristian Cioacă, ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, după ce a primit mandat de arestare preventivă pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioacă a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pentru uciderea Elodiei Ghinescu FOTO Adevărul
Cristian Cioacă a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pentru uciderea Elodiei Ghinescu FOTO Adevărul

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

UPDATE 18.10  Poliţistul Cristian Cioacă, arestat preventiv, miercuri seară, pentru omor deosebit de grav, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul IPJ Argeş, de unde va fi preluat de către poliţiştii bucureşteni.

Poliţistul Cristian Cioaă a fost ridicat din apartamentul său situat la etajul al doilea al unui bloc de patru etaje din cartierul Banatului din Piteşti, primele indicii arătând că acesta îi aştepta în locuinţă pe oamenii legii, cu lumina stinsă şi bagajul făcut, să vină să-l ridice, informează Mediafax.

Poliţistul a refuzat să facă vreo declaraţie jurnaliştilor aflaţi în faţa locuinţei sale.

Comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, a declarat că Cioacă nu s-a opus arestării şi că, în acest moment, se află în arestul IPJ Argeş.


 Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis recursul procurorilor faţă de decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost respinsă cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Cioacă. Procurorii formulaseră solicitarea în lumina unor noi probe care l-ar incrimina pe Cioacă.

Decizia CAB este definitivă, Cioacă urmând să fie dus în arest. El se poate preda la orice secţie de poliţie din Bucureşti.

„Se va preda, nu există nicio problemă în acest sens. Acum este plecat să-şi ia copilul de la şcoală. Vom intra în instanţă pentru judecarea pe fond, unde vom discuta pe fiecare dovadă în parte”, a declarat avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.

După cinci ani de la dispariţia Elodiei Marilena Ghinescu, Cristian Cioacă este acuzat de omor calificat şi profanare de morminte. În acest moment, el se află la Parchetul General.

În luna septembrie, procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul din Braşov, deţinut de avocata dispărută şi de soţul ei, Cristian Cioacă. În urma acestora, procurorii au găsit probe noi împotriva poliţistului. Sângele Elodiei ar fi fost găsit pe tocul pistolului poliţistului, aflat în torpedoul maşinii lui, dar şi pe mocheta din portbagaj. De altfel, mai  multe pete de sânge au fost descoperite pe pereţii apartamentului lui Cioacă, pete care, potrivit avocatei familiei Ghinescu, depăşesc 50 de centimetri.

Anchetatorii sunt de părere că Cioacă a încercat să ascundă urmele crimei, dar a fost dat de gol de noile instrumente de investigaţie ale criminaliştilor. Procurorii au găsit urme chiar şi sub parchetul din casa celor doi.

Cristian Cioacă a mai fost acuzat de „furt între soţi”, după ce s-a constat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu, se numără decoraţii militare, costume naţionale, o haină de blană şi două rochii de mireasă ale avocatei.

De asemenea, din cabinetul Elodiei au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate, diplome. Mobilier şi laptop. Cioacă nu a dat nici o informaţie despre despre locurile unde s-ar afla bunurile. 

Mama Elodie, Emilia Ghinescu, este sigură că fata ei este moartă şi că singurul vinovat, din punctul ei de vedere, este Cristian Cioacă. Mama Elodiei Ghinescu a declarat că decizia este dreaptă, chiar dacă vine după cinci ani, şi că nepotul ei nu ar trebui să crească „într-o familie de ciminali".

„Deocamdată mi se pare o decizie dreaptă. Dar să vedem ce se va mai întâmpla pe parcurs", a declarat Emilia Ghinescu, citată de Mediafax.

Ea a precizat că nu a mai vorbit cu nepotul ei, Patrick, de aproape trei ani, întrucât Cioacă nu a lăsat-o să mai ia legătura cu el. „Când îl tot sunam şi îl rugam să ne lase să vedem copilul, ne spunea «Nu mai veniţi, că veniţi degeaba»", a mai spus femeia. Întrebată dacă va cere din nou custodia copilului, după ce poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat, Emilia Ghinescu a afirmat că nu se poate pronunţa deocamdată, dar că nu i se pare corect ca Patrick „să stea într-o familie de criminali".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite