Clanurile Capitalei: Ştefan Ionescu, doctorul şmecherilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Ionescu este medic la Spitalul Universitar de Urgenţă şi preparator la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti. El a fost trimis în judecată anul trecut în luna noiembrie pentru că a falsificat documente medicale pentru interlopi.

Citeşte şi: Luptătorii lui Preda şi clanul Vasiloi, „şerifii“ din sectorul 6

Silviu Tache, alias Pasăre, a apelat la el după ce l-a snopit în bătaie pe Gheorghe Dumitru în mijlocul străzii.

Eliberează acte medicale false
„Am aflat că a apelat la un medic pe nume Ştefan, cunoscut în cartier sub porecla «Doctorul», pentru a-i elibera un act medical fals cu care să-şi scoată certificat medico-legal. De asemenea, cunosc faptul că doctorul Ştefan îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Universitar, fiind cunoscut în rândul şmecherilor de cartier că întocmeşte acte false pentru a fi eliberate certificate medico-legale, în schimbul unor sume de bani“, a subliniat, în faţa procurorilor, Dumitru Gheorghe, bărbatul bătut de Expres, Miky a lu Vasiloi, Sermin Domnu şi Silviu Tache.

Au declarat că erau în legitimă apărare
Pentru a nu fi traşi la răspundere, agresorii au stabilit să declare la poliţie că de fapt ei au fost cei atacaţi de Dumitru Gheorghe cu un cuţit şi se aflau în legitimă apărare. Pentru a justifica oasele rupte ale victimei, Silviu Tache a declarat că s-a apărat cu o rachetă de tenis. După ce a luat legătura cu medicul Ştefan Ionescu pentru a-i fabrica o adeverinţă medicală, Tache Silviu a depus o plângere la Secţia 21 de Poliţie.

Simula intervenţii chirurgicale
Martorii au mai declarat la Parchet că medicul Ionescu ia analize şi radiografii reale ale altor pacienţi pe care le foloseşte apoi în momentul întocmirii documentelor false şi chiar simulează intervenţii chirurgicale prin anumite tăieturi pe care le coase pe corpul pacienţilor.
Doctorul scria adeverinţele medicale, iar la rubrica „Semnătura şi Parafa“ făcea semnături fictive şi aplica parafele altor medici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite