Cei mai vârstnici „informaticieni“ din Sectorul 6 au primit diplome

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au primit duplome FOTO PS6
Oamenii au primit duplome FOTO PS6

Centrul de Zi „Clubul Seniorilor a găzduit, joi, ceremonia de acordare a diplomelor care atestă  absolvirea cursurilor de iniţiere în tainele calculatorului pentru 58 de persoane în vârstă.

Cursurile s-au întins pe două luni, iar în cadrul acestora seniorii din sectorul 6 au primit informaţii legate de componentele calculatorului, utilizarea Windows şi Microsoft Word, dar şi noţiuni legate de navigarea pe internet şi accesarea reţelelor de socializare.

Veritabili absolvenţi, beneficiarii s-au costumat cu togă şi au pus în scenă întreg ceremonialul specific liceenilor ajunşi cu bine la finalul clasei a XII-a.

Cel mai vârsnic absolvent a împlinit de curând 86 de ani, iar Marcela (80 de ani) s-a arătat surprinsă de oportunităţile pe care le deschide un computer conectat la internet.

„Odată cu dobândirea noilor drepturi europene de către români, în ceea ce priveşte libertatea de mişcare şi de lucru în Uniunea Europeană, noi aptitudini au devenit necesare. Calculatorul şi internetul ne aduc mai aproape. Comunicarea cu membrii familiei aflaţi în diaspora este acum facilitată de aceste cursuri pentru seniorii Sectorului 6, care îşi pot dezvolta competenţe digitale”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Clubul Seniorilor Plevnei oferă programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber pentru persoanele vârstnice din comunitate.

Cu peste 600 beneficiari lunar, Clubul Seniorilor Sector 6 are ca scop stimularea comunicării şi readucerea persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite