Cazul Raisei. Procurorii nu vor să accepte testarea poligraf a poliţistului care a provocat accidentul pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politist raisa

Procurorii care instrumentează dosarul accidentului în care două fetiţe au fost lovite pe trecerea de pietoni de maşina Poliţiei, una murind, cealaltă fiind rănită, au transmis că nu acceptă testul poligraf în dosar, solicitată de avocatul familiei copilei care şi-a pierdut viaţa. Avocatul familiei afirmă că în aceste condiţii poate avea „suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.

„Vă comunicăm faptul că proba cu testul poligraf nu va fi administrată, nefiind obţinut consimţământul în cauză”, este răspunsul obţinut de casa de avocatură Cuculis&Asociaţii luni, răspuns dat în urma unei solicitări a apărătorilor familiei copilei care a murit în accident. 

Avocatul Adrian Cuculis afirmă că  având în vedere circumstanţele, poate avea suspiciunea rezonabilă că cei care l-au învăţat pe şoferul implicat în accident să nu accepte această probă sunt chiar anchetatorii. 

„În mod oficial poliţistul din cauza «Raisa» nu o să fie supus testului cu poligraful, asta după ce vreme de o săptămână, atât parchetul, cât şi poliţia, au refuzat să spună dacă Popescu şi-a dat ori nu acordul asupra acestei probe. Având în vedere atitudinea lui, cât şi faptul că l-au primit la darea acestui acord pe la uşa «VIP» , putem să suspicionăm rezonabil că a fost învăţat chiar de către anchetatori să nu îşi dea acordul”, afirmă Adrian Cuculis.

 În 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice

.  

În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite