Câţi bani a acordat Primăria Capitalei în primul an de funcţionare a programului de sprijin financiar pentru nou născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile a 21.089 de nou-nascuti din Bucureşti au primit câte 2.500 de lei, ceea ce înseamnă că Primaria Capitalei a acordat tinerilor părinţi 52,7 de milioane de lei, în cursul primului an de funcţionare a programului, adică aproximativ 12 milioane de euro.

„Iată că a trecut un an de la demararea programului de sprijin financiar pentru nou-născuţii părinţilor bucureşteni! Fiind şi mamă a trei copii, ştiu şi înteleg cât de important este ajutorul, inclusiv financiar, de care au nevoie tinerele familii atunci când un bebeluş vine pe lume. De aceea am dorit ca noi, ca autoritate locală, să fim alături de bucureştenii care devin părinţi”, a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă. 

Dintre aceşti bebeluşi, 53% au fost băieţei şi 47% fetiţe. Părinţii provin în proporţie de 22% din sectorul 3, 18% din sectorul 6 şi sectorul 2, 17% din sectorul 4, 14% - sectorul 1 si 11% - sectorul 5.

Stimulentul pentru nou născuţi poate fi folosit pentru orice produse necesare copiilor: lapte, scutece, medicamente, produse de îngrijire, îmbrăcăminte, mic mobilier etc.

Programul a fost aprobat, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, prin HCGMB nr. 209/2017. Stimulentul este o formă de sprijin pentru îngrijirea, cresterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor în cadrul familiilor bucureştene

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite