Capitala, torturată de penele de curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DEFECŢIUNE În anumite zone din Bucureşti, alimentarea cu energie electrică se opreşte în fiecare zi. „Ne taie curentul ca pe vremea lui Ceauşescu“ este încă o reacţie de actualitate în Bucureşti faţă de avariile sau de lucrările de modernizare la reţelele electrice.

Cablurile din Bucureşti nu mai fac faţă ritmului dezvoltării imobiliare din ultimii ani. Specialiştii au avertizat în nenumărate rânduri că, în câţiva ani, Capitala va cădea testul suprasolicitării reţelelor.

În acest context, firma italiană Enel Distribuţie Muntenia, furnizorul de electricitate, a anunţat o serie de investiţii care ar trebui să prevină colapsul.

Ritmul lucrărilor în reţelele electrice din Bucureşti a fost intensificat încă de la începutul anului 2010, iar tehnologiile în realizarea lor sunt de ultimă generaţie, au declarat, ieri, reprezentanţii Enel.

Dar această modernizare presupune întreruperi zilnice de curent, care durează ore întregi. Mai mult, avariile completează tabloul unui oraş în care, indiferent dacă locuieşti în zona centrală sau periferică, rişti oricând să îţi „pocnească“ aparatura electrică şi să stai pe întuneric.

“Reţeaua electrică a oraşului are o vechime de aproape 40 de ani şi nu mai face faţă cerinţelor actuale de consum. Astfel, vor fi înlocuite circa 900 de transformatoare, cu unele performante, care permit reducerea pierderilor de energie electrică“, au precizat reprezentanţii Enel.

„Telefonul la furnizor suna ocupat“

„Uneori, în casele oamenilor se stinge lumina. Fără preaviz, fără perspectiva previzibilă a reaprinderii ei. Dacă vrei să te informezi, trebuie să dai telefon companiei furnizoare. În asemenea situaţii, telefonul e, de regulă, ocupat(...)“, a scris Andrei Pleşu în editorialul său de miercuri din ziarul „Adevărul“.

El a povestit cele îndurate din cauza unei avarii electrice, dar mai ales despre cum este tratat clientul de către o companie.

„Dacă ai norocul să nimereşti, la telefon, o „persoană de contact“, ai toate şansele să-ţi pierzi cumpătul. Ţi se răspunde alb, incompetent, absurd şi politicos“.

Editorialistul a explicat că cel mai recent incident s-a petrecut pe strada Plantelor din sectorul 2, la Colegiul „Noua Europă“, unde este rector.

„Eşti condamnat în plină capitală a unei ţări europene, la o situaţie de front pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere“.
Andrei Pleşu
scriitor

image

„Mi s-a întâmplat de două ori să se întrerupă curentul în timpul spectacolului, iar actorii au jucat în beznă“.
Voicu Rădescu
director Green Hours

image

„De un an de zile m-am mutat la Cetate, dar îmi amintesc de penele de curent din Bucureşti care m-au forţat de multe ori să citesc la lumânare“.
Mircea Dinescu
scriitor

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite