Primul magazin alimentar din lume făcut din gheaţă, inaugurat în Capitală: rafturi în formă de sanie şi dulciuri „prinse“ în pereţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul magazin alimentar din lume construit din gheaţă a fost inaugurat, vineri, în Piaţa George Enescu din Capitală. Pentru a putea fi construit au fost necesare 80 de tone de gheaţă transparentă, iar o parte din material vine direct din Polonia. Acesta va fi deschis pentru următoarele două săptămâni.

Într-un cort amplasat în mijlocul Bucureştiului s-a marcat, vineri, o premieră mondială, după cum a declarat Pawel Musial, directorul general al lanţului de magazine căruia îi aparţine inedita construcţie din centrul Capitalei. Aici a fost deschis primul magazin alimentar de gheaţă din lume, care adăposteşte sute de produse, de la carne până la jucării.

80 de tone de gheaţă şi 500 de produse

Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi pentru ca în interiorul acestuia să fie amplasate rafturi şi pereţi din gheaţă au fost necesare 80 de tone de material.

Zecile de tone de gheaţă transparentă au fost prelucrate de experţi pentru a căpăta forma rafturilor unui magazin obişnuit, apelându-se şi la ajutor exterior. Producţia de gheaţă pentru amenajarea magazinului a început încă din luna iulie a acestuia an, dar, spune Pawel, resursele locale de gheaţă cu transparenţă de cristal sunt insuficiente, motiv care a condus la un ajutor extern.

Inaugurarea primului magazin alimentar de gheaţă din lume

„O cantitate considerabilă de material a trebuit importată şi din Polonia pentru ca lucrarea să poată fi definitivată“, au precizat reprezentanţii magazinului.

Acesta este magazinul cu numărul 200 din România, iar în cei 150 de metri pătraţi, suprafaţa pe care este amenajat, sunt expuse 500 de produse, la o temperatură de -5 grade Celsius. Pentru a fi păstrate în condiţii bune, acestea „vor fi plasate prin rotaţie“, reuşind în acest fel să reziste temperaturii scăzute.

Sanie de gheaţă, raft în magazin

Pe o bucată de gheaţă sculptată în formă de sanie se odihneşte un coş de lemn în care sunt aşezate zeci de produse alimentare: cârnaţi, brânzeturi şi alte mezeluri. La câşiva paşi de neobişnuitul raft sunt altele, care par ceva mai apropiate de rafturile de fier din supermarketururile bucureştene.

image

Produsele expuse aici stau unele sub altele, pe trei rânduri, pe rafturi groase de gheaţă transparentă. Pe suprafaţa pereţilor de gheaţă sunt sculptate mici modele care dau senzaţia că rafturile sunt de sticlă.

O altă atracţie a magazinului sunt cei câţiva pereţi din interiorul cortului care fac legătura între magazin şi ieşirea în Piaţa Enescu. Ca nişte fosile neobişnuite, sticle de vin, napolitane sau biscuiţi sunt încrustate în pereţii de gheaţă ai magazinului.

Bucureştenii curioşi să vadă cum arată magazinul s-au înghesuit printre rafturile de gheaţă şi au cercetat cu atenţie preţurile produselor expuse, în timp ce reprezentanţii magazinului de gheaţă au anunţat că va fi deschis bucureştenilor până pe 24 decembrie.

Pe aceeaşi temă:

România, împodobită cu patinoare. Cât ne costă distracţia pe gheaţă în acest an, oraş cu oraş

Primul magazin din lume construit din gheaţă se deschide, vineri, în Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite