Bucureşti: Cei care au plătit deja parcarea vor banii înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuabilii care au plătit pe parcare de trei ori mai mult ca în 2009 se tem că nu-şi vor recupera banii. Vistieria statului e goală, deci trebuie umplută de cineva. Pe această premisă merg şi angajaţii primăriilor de sector care încasează „pe nerăsuflate” taxa pe parcarea de reşedinţă, majorată de la 1 ianuarie.

Asta în condiţiile în care primarul Capitalei Sorin Oprescu a promis că taxa va fi modificată în prima şedinţă de consiliu şi că va reveni la nivelul anului 2009. „Vom reglementa şi modalitatea de restituire a banilor celor care au plătit majorat taxa de parcare”, a adăugat edilul-şef. Primarii sectoarelor 4 şi 6 au amânat încasarea taxei până la aprobarea reducerii ei, în următoarea şedinţă de Consiliu General.

Aglomeraţie la Direcţia Taxe şi Impozite

Chiar şi aşa, ieri, la Direcţia Taxe şi Impozite a sectorului 3, din strada Lucreţiu Pătrăşcanu, oamenii erau puşi să scoată din buzunar, pentru locul de parcare din faţa blocului, aproape de trei ori mai mulţi bani faţă de anul trecut.

„De luat, ne iau banii, dar când ni-i mai dau înapoi?”, se întrebau, pe bună dreptate, oamenii. Nimeni nu le-a dat nici un răspuns. „Dacă nu plăteam, venea altul şi îmi lua locul de parcare. Decât să nu am unde să-mi las maşina, mai bine îmi rup de la gură şi achit toţi banii. Sper să-i recuperez”, ne-a spus Gică Dumitru, care a lăsat la casierie 128 de lei.


Pentru a nu se mai încurca în bani, primarul Andrei Chiliman, le recomandă locuitorilor din sectorul 1 să nu achite taxa de parcare până la 1 februarie, atunci când se va şti cu exactitate care va fi valoarea ei definitivă.


S-a majorat 
Taxa în 2009
                       
Zona A - 76,54 lei                
Zona B - 58,4 lei                  
Zona C - 47,45 lei                
Zona D - 36,5 lei                  

Taxa în 2010
Zona A - 164, 25 lei 
Zona B - 146 lei
Zona C - 127,75 lei
Zona D - 109,5 lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite