Bucureşti: 230.000 de copii au intrat în vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 230.000 de copii din Capitală, dintre care 38.000 de preşcolari, au intrat de astăzi în vacanţa de vară.

În toate şcolile din Capitală ieri şi astăzi au avut loc serbări. Elevii din clasa a IV-a Step by step ai Şcolii nr. 5 „Corneliu M. Popescu“ din zona Piaţa Amzei, de pildă, au apelat la teatru pentru a transforma ultima zi a claselor primare într-una de neuitat. Mulţi şi-au închiriat costumaţia cu care au reuşit să intre perfect în pielea personajelor lui Caragiale. „Închirierea rochiei a costat în jur de 250 de lei. A meritat, fiindcă am vrut să fie o serbare reuşită. Interpretez rolul doamnei Popescu din «Vizit㻓, a spus eleva Alexandra Novac. “Domnul Goe”, “Vizită”, “Un pedagog de şcoală nouă” şi “Five O`clock” au stârnit aplauze printre părinţii spectatori. Iar proaspeţii absolvenţi ai claselor primare nu au rămas nerăsplătiţi.

Tabere de engleză  şi medievale

Astfel, toţi micii actori vor merge la sfârşitul lui iulie într-o tabără internaţională de engleză, în Croaţia, alături de învăţătoarea lor Ioana Tarău. “Chiar şi în cazul a doi elevi cu o situaţie financiară nu la fel de bună părinţii au avut grijă ca cei mici să se bucure de excursii”, a explicat învăţătoarea Ioana Tarău.

Irina Dinu, cea care a interpretat personajul Tincuţa din „Five o'clock“, îşi va petrece vacanţa de vară perfecţionându-se în aikido şi finalizând cursurile de germană la Casa Schiller. „Cred că vacanţa de vară este întotdeauna binevenită pentru a te distra, dar şi pentru a învăţa ceva nou“, a spus micuţa. Prietena şi colega sa Ariana Grigore va merge pe lângă tabăra din Croaţia şi la mare în Turcia, cu părinţii. Radu Pătrăşcoiu, elevul care l-a interpretat pe domnul Goe, îşi va petrece vacanţa în California la nişte rude. De asemenea, pentru îmbogăţirea culturii generale, părinţii îl vor trimite într-o tabără medievală în zona Braşovului.

Piscină  şi golf

Pentru elevul Aron Dedu, domnul Caragiale din „Vizită“, vacanţă înseamnă prieteni şi piscină. „Locuiesc la vilă în Corbeanca şi îmi place să-mi petrec timpul la plajă, la piscină. Nici colegul său Cristian Lia nu se lasă mai prejos. El se va specializa în această vară în golf într-o tabără de profil, în localitatea Breaza, unde familia sa deţine o casă de vacanţă.
 
 
 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite