Bucureşti: Protestul rromilor, anunţat în Piaţa Victoriei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de rromi vor lua parte, astăzi, la un protest în Piaţa Victoriei. Protestul este organizat de mai multe organizaţii non-guvernamentale, care îi cer premierului Emil Boc să-l demită pe ministrul de externe Theodor Baconschi, din cauza unor declaraţii controversate pe care le-ar fi făcut acesta despre cetăţenii de etnie rromă.

Baconschi este acuzat de rasism, după ce ar fi spus, la Paris, că „România are nişte probleme fiziologice, naturale, de infracţionalitate în sânul unora dintre comunităţile româneşti, în special în rândul comunităţilor cetăţenilor români de etnie romă“.

Protestul este organizat de Alianţa Civică a Rromilor din România (ACRR), Divano Romano şi de Reţeaua Organizaţiilor de Tineret ale Rromilor, astăzi, între orele 13.00-15.00, în Piaţa Victoriei.

Acţiunea de protest este organizată împotriva declaraţiilor rasiste făcute recent de către ministrul de Externe, Theodor Baconschi. Protestul organizaţiilor rrome membre ACRR este susţinut şi de către ONG-uri române şi internaţionale.

UPDATE

Sute de persoane de etnie romă protestează, încă de la ora 13.00, în Piaţa Victoriei, referitor la declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Baconschi. Rromii au afişat mesaje precum: „ARESTAŢI-NE! SUNTEM ROMI, DECI INFRACTORI“ sau „Baconschi Ministru de Extreme“. Rromii au strigat „Demisia!“ ministrului Theodor Baconschi, pe care îl acuză de rasism.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite