Blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva. Proiectul a fost avizat de Primăria Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectele imobiliare noi sunt în continuă dezvoltare
Proiectele imobiliare noi sunt în continuă dezvoltare

Un proiect imobiliar care prevede construirea unor blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva, pe un teren de peste 26.400 mp, a fost avizat de către Primăria Capitalei.

Cei care au iniţiat Planul Urbanistic Zonal, sunt Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo, şi Călin Violeta, sora lui Cristian Borcea. Avizul de urbanism pentru proiect a fost semnat de către arhitectul-şef Ştefan Dumitraşcu pe 27 ianuarie 2020. 

Pe 26 februarie proiectul a fost pus în dezbatere publică, înainte de a fi supus aprobării Consiliului General, ultimul for decizional, conform Hotnews.

Implicaţi în dosarul Onţanu

Potrivit avizului de urbanism, proprietarii doresc să construiască un ansamblu rezidenţial cu blocuri de 14 etaje (înălţimea de 45 m), construcţiile urmând să ocupe 45% din teren. Blocurile vor fi construite la o distanţă de 30 m faţă de malul lacului. Ansamblul va avea 30% spaţiu verde.

Cristian Borcea şi Violeta Călin au fost implicaţi în dosarul retrocedărilor, în care a fost inculpat fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu. 

Neculai Onţanu a fost trimis în judecată de DNA în 2016 pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea.

Onţanu urma să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului, dintre care unul chiar cel unde se va construi ansamblului rezidenţial cu blocuri de 14 etaje.

Neculai Onţanu ar fi primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, transferată către avocata Loredana Radu şi o altă persoană.

„În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preţ de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preţ total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menţionat în ambele situaţii că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu, la indicaţia acestuia. Suprafaţa de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onţanu şi avea o valoare de piaţă de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacţiilor fictive”, au constatat anchetatorii.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut apoi lui Gabriel Oprea.

Instanţa a decis, în 2017, încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescripţia generală a răspunderii penale. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Înalta Curte, iar dosarul se află pe rol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite