Biserica din Parcul Emil Gârleanu, ilegală. Curtea de Apel a anulat autorizaţia de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a anulat irevocabil autorizaţia de construire emisă de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru o biserica din Parcul Emil Gârleanu.

Acţiunea a fost iniţiată de asociaţia de proprietari a unui bloc de lângă parc, de Fundaţia Eco-Civica şi de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În prealabil, conform legii, asociaţiile au solicitat revocarea autorizaţiilor, după cum a anunţat Nicuşor Dan, precizând că edilul Sectorului 3 a refuzat cererea de revocare.

„Autorizaţia a fost emisa pe un spaţiu verde amenajat, cu opoziţia majorităţii locatarilor blocurilor din jurul parcului. Pentru construirea bisericii, Biserica a defrişat fără aviz de defrişare câteva zeci de arbori din parc.

De asemenea, în 8 ianuarie 2014, Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei. În ciuda hotărârii Tribunalului, Biserica a continuat executarea lucrărilor la biserică. Continuarea lucrărilor după suspendarea executării autorizaţiei constituie infracţiune“, potrivit lui Nicuşor Dan, reprezentantul Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite