Excursie pe motor până în Asia. Cum au devenit un tată şi un fiu prieteni: două motociclete, 3.000 de euro, 12 ţări şi un volum de Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi bucureşteni vor pleca marţi dimineaţă FOTO tworidepamir.ro
Cei doi bucureşteni vor pleca marţi dimineaţă FOTO tworidepamir.ro

Doi bucureşteni entuziasmaţi, două motociclete vechi de zece ani, 3.000 de euro şi 12 ţări. Aşa suna aventura în care pornesc, marţi, Valeriu şi Theodor Pană, un tată şi un fiu înarmaţi cu entuziasm, un cort şi un volum de poezii semnat de Eminescu.

Valeriu şi Theodor Pană sunt doi bucureşteni curajoşi, tată şi fiu, care au decis să plece într-o călătorie inedită, pe motocicletele vechi de zeci ani pe care le au. Ideea unei astfel de călătorii a încolţit în mintea bărbaţilor în urmă cu mai mult timp, atunci când se gândeau la un traseu care să-i conducă spre Himalaya. „Ne place mult peisajul montan şi ne-am propus să schiţăm un drum spre Himalaya“ , povesteşte Theodor încântat.

12 ţări, un cort şi Eminescu

Valeriu Pană are 62 de ani şi este „fotograf  liber“ în Bucureşti, de şase ani, dar a lucrat şi ca fotoreporter la ziarul "Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien" al comunităţii germane din România. Merge pe motocicletă din 2006 şi a parcurs în jur de 60.000 de kilometri, fiind pasionat de ciclism, drumeţie montană, dar şi de fotografie.

Theodor Pană este fiul lui Valeriu şi are 25 de ani. Bărbatul a început să meargă pe motor de acum un an, iar de atunci a parcurs aproximativ 12.000 de kilometri. Are pasiuni asemănătoare cu cele ale tatălui său: fotografie, fotojurnalism, snowboarding, ciclism, motociclism, călătorii şi aventură.

Cei doi bărbaţi şi-au propus să treacă prin 12 ţări: Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia şi Bulgaria. Bagajul, unul uşor. Haine, câteva medicamente, două aparate foto, un laptop şi un cort.

„O să avem un cort la noi, pentru că uneori nu o să avem unde să dormim şi atunci o să folosim cortul“ , povesteşte, pentru adevarul.ro, Theodor.

Bărbaţii vor pleca din Bucureşti marţi dimineaţă, la ora 7.30, cu motoarele pe care le au şi pe care vor fi puse cutii de aluminiu în care să-şi transporte bagajele. Theodor povesteşte că fiecare motocicletă va transporta în jur de 20 de kilograme de bagaje, iar printre lucruri se va afla şi un volum de poezii semnat de Eminescu.

„Tata o să-şi ia cartea de poezii şi în bagaj o să mai avem haine, scule, un laptop, un cort şi două aparate foto. Mâncare o să luăm pentru câteva zile, o să fie un fel de avans“, a povestit tânărul.

„Am ales Asia pentru că aici a început civilizaţia“

Theodor povesteşte că a ales Asia ca loc potrivit pentru o astfel de călătorie pentru că, din câte ştie, acolo ar fi luat naştere civilizaţia. În ceea ce priveşte planurile de călătorie pe care şi le-au făcut cei doi bucureşteni, Theodor povesteşte că şi-au făcut o hartă după care să se ghideze şi un program clar de călătorie.

calatori asia

De asemenea, el spune că nu şi-a calculat câte ore să călătorească în fiecare zi alături de tatăl său, dar ştie clar că vor pleca în fiecare dimineaţă devreme, pentru că, mersul pe motor noaptea este dăunător.


3.000 de euro, în jur de 80 de zile şi un trai destul de „ieftin“

Vor pleca în lungul periplu cu 3.000 de euro în buzunar, sumă suficientă, după cum povesteşte Theodor. „Acolo, viaţa este destul de ieftină. Pe lângă banii pe care îi luăm la noi mai avem acasă o sumă de rezervă“, spune tânărul bărbat. Acesta povesteşte că nu îi este frică de nimic, dar are unele constrângeri, cu atât mai mult cu cât pleacă într-o călătorie total necunoscută.

Dacă lucrurile vor decurge aşa cum au fost stabilite de ei, întreaga aventură se va încheia peste 80 de zile, după ce vor parcurge în jur de 17.000 de kilometri.

Pe aceeaşi temă:

Bucureştenii, invitaţi să-şi descopere oraşul: „Cu bastonul prin Bucureşti” revine pe 27 iulie

Thomas Cook Neckermann vrea să promoveze Bucureştiul ca destinaţie de city break

FOTO VIDEO Secretele unui oraş copleşitor. Excursie în Bucureşti, pe urmele istoriei: parcuri, muzee, Casa Poporului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite