Arena Naţională, imposibil de redeschis. Primarul Bucureştiului: „De două săptămâni descopăr tot felul de nereguli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat că o serie de ilegalităţi au fost sesizate în dosarele Primăriei Capitalei cu privire la două documente emise de Primăria Sectorului 2 care vizează mai multe lucrări la Arena Naţională.

UPDATE „Cineva, cred că de la Primăria Municipiului Bucuresti, mai mult ca sigur, doreşte sa-si acopere posibilele infractiuni în legătură cu construirea Arenei Naţionale încercând sa arunce responsabilităţi iluzorii în alte direcţii. Cu toate acestea Arena Nationala exista. Instituţiile statului vor verifica în profunzime acest proiect. Dar am auzit pe unii iresponsabili, inclusiv pe actualul Primar General Interimar, că soluţia ar fi demolarea copertinei pe motiv ca materialele din care este făcută nu sunt omologate în România. Bine ca în Germania aceste materiale identice sunt omologate şi stadionul din Frankfurt, care este la fel cu cel din Bucureşti, funcţionează bine mersi. 

Solutia: 

Actualizarea Normativului P 118/1999 din România, rămas mult în urma evoluţiei materialelor noi, moderne. Altfel nu cereţi ISU sa va elibereze autorizaţia de securitate la incendiu.

Îi solicit Primarului General Interimar să spună dacă Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea Autorizaţiei de construcţie“, a scris pe Facebook Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2.

„De două săptămâni încerc să găsim o soluţie pentru a redeschide Arena Naţională fotbalului şi evenimentelor culturale. 

În fiecare zi constat că ne îndepărtăm de obiectiv, adică de identificarea unei soluţii pentru redeschiderea Arenei Naţionale şi descopăr nereguli, tot felul de documente care se bat cap în cap.

Am spus public faptul că la început stadionul nu era prevăzut cu un acoperiş pe toata suprafaţa sa. Din această cauză am ajuns şi în blocajul privind autorizarea de către ISU-eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu.

image
image

Confirm ancheta domnului Tolontan: am găsit în dosarele primăriei Capitalei două autorizaţii emise de Primăria Sector 2, cu acelaşi număr şi aceeaşi dată, dar cu conţinut diferit. Primăria Capitalei va continua demersurile pentru autorizarea stadionului. Noi nu putem emite autorizaţia de securitate la incendiu. Am luat legătura şi cu IGSU şi Ministerul Dezvoltării pentru a vedea cum se poate rezolva această situaţie. Agrementarea membranei din care este realizat acoperişul se face prin normativ-dacă este cazul-de către MDRAP. Acest lucru nu este de competenţa PMB“, a declarat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

Totodată, edilul susţine că dacă stadionul se construia cu respectarea tuturor legilor în vigoare nu se mai ajungea la o asemenea situaţie. „Bucureştenii pot vedea acum ce a însemnat fosta administraţie Oprescu. Gunoiul a fost ascuns sub preş ani de zile, cetăţenii au fost păcăliţi şi foarte mulţi bani au fost cheltuiţi iresponsabil“, a mai spus edilul.

Contactaţi de reporterii ziarului „Adevărul“, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au precizat că vor furniza un punct de vedere cu privire la declaraţia edilului-şef în scurtă vreme, pentru că în acest moment „se lucrează la el“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite