Aproape 1.500 de călători afectaţi de anularea curselor aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursele aeriene anulate în această dimineaţă de pe Aeroportul „Henri Coandă“  au afectat 1.500 de călători, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Valentin Iordache.

Călătorii care trebuiau să decoleza astăzi de pe Aeroportul „Henri Coandă“ au rămas la sol, deoarece cursele aeriene au fost anulate din cauza erupţiei vulcanice din Islanda. O parte dintre aceşti călători au aflat în aeroport de anularea curselor. Purtătorul de cuvânt al aeroportului a spus că aproximativ 1.500 de oameni care intenţionau să zboare către destinaţii europene nu au mai putut pleca azi-dmineaţă. „Pasagerii au fost anunţaţi, iar cei care au aflat în aeroport au fost asistaţi de echipaje. Prin intermediul companiei aeriene, călătorii pot să-şi reprogrameze călătoria sau să aleagă o rută ocolitoare“, a declarat Valentin Iordache, pentru Realitatea TV.

Potrivit lui Iordache, 26 de curse aeriene au fost anulate, 22 dintre acestea au fost anunţate încă de ieri, iar alte patru curse tur-retur (cu destinaţi Amsterdam, Frankfurt, Paris şi Londra).

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda a perturbat, ieri,  traficul aerian al mai multor ţări din Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Suedia sau Olanda, relatează AFP, citat de Mediafax.

Traficul aerian a fost perturbat considerabil joi în nordul Europei din cauza norilor de cenuşă provocaţi de erupţia unui vulcan în Islanda, care au determinat închiderea spaţiului aerian din Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Olanda şi Belgia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite