ALEGE SIMBOLUL ORAŞULUI TĂU: Votează noile embleme propuse de cititorii bucuresti.adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania iniţiată în urmă cu o săptămână pe bucuresti.adevarul.ro, "Alege simbolul oraşului tău", continuă. De data aceasta, pe lângă cele nouă clădiri şi locuri de întâlnire celebre propuse în campanie, puteţi alege şi alte simboluri propuse de cititori pe pagina de web sau pe pagina de Facebook "Adevărul de Seară Bucureşti".

Cititorii bucuresti.adevarul.ro au propus:

„Este ciudat cum sunt omise din acest top o parte din simbolurile tradiţionale ale Bucureştiului, cum este cazul Spitalului Colţea, Universitatea, cu renumitul loc de întâlnire <<la coada calului>>, sau a Hanului Manuc. Cred că cel mai bun simbol pentru Bucureşti este Hanul lui Manuc, rămas, atât la propriu (ca poziţionare geografică) ,cât şi la figurat, inima oraşului", a spus Dan într-un comentariu.

Universitatea din Bucureşti este cea mai renumită instituţie de învăţământ superior de stat din România. Prestigiul ei este cunoscut şi peste hotare transformând instituţia de învăţământ, cercetare şi cultură, veche de aproximativ 150 de ani într-o emblemă a sistemului educaţional românesc. Votează aici!

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Spitalul Colţea este primul spital din Bucureşti, construit în 1704, ca o unitate medicală pentru săraci. Tradiţia şi rezultatele obţinute de-a lungul timpului de medicii de la Colţea a făcut ca acesta să devină un pilon al învăţământului medical din România. Tot aici, Nicolae Creţulescu a pus bazele şcolii de microchirurgie. Votează aici!

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Hanul lui Manuc este o clădire veche din Bucureşti, construită în 1808. De-a lungul anilor clădirea a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din Capitală şi este monument istoric. Aici funcţionează un restaurant cu specific românesc şi foarte mulţi turişti consideră Hanul o atracţie ce nu trebuie ratată. Votează aici!

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

"Simbolul Bucureştiului trebuie să fie un loc dinamic, unde se întâlnesc oamenii şi se distrează. Centrul istoric este locul preferat al tinerilor", crede Aureliana Dan.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Centrul Istoric al Bucureştiului este o zonă în care arhitectura veche a oraşului îi lasă pe toţi cu gura căscată. Aici se află străzile Lipscani, Şelari, Covaci, Doamnei, Stavropoleos, Franceză, Şepcari, renumite pentru cafenelele şi restaurantele amplasate acolo, Curtea Veche, Hanul lui Manuc, bisericile Stavropolleos şi Sfântul Anton, dar şi numeroase clădiri vechi declarate monumente istorice. Votează aici!

"Arcul de Triumf, Fântâna Mioriţa, Universitatea, Statuia lui Mihai Viteazul, casa lui Enescu, Calea Victoriei, nu coloanele de la Piaţa Romană! Foişorul de foc, Casa Scânteii sau cum se cheamă acum, Grădina Botanică, vila Mina Minovici, Casa Universitarilor, Biblioteca Academiei, acestea sunt simbolurile oraşului în care am trăit până acum 20 de ani, obiective care au o istorie, o arhitectură deosebită, care aveau şi ar fi trebuit să aibă în continuare o semnificaţie şi în Bucureştiul modern", a spus Christina.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Arcul de Triumf este unul dintre monumentele care amintesc de oraşul de altădată.  Situat în nordul Bucureştiului, acesta este plasat chiar la intersecţia dintre şoseaua Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu şi Alexandru Constantinescu. Arcul de Triumf, proiectat de Petre Antonescu, comemorează Victoria României în Primul Război Mondial. Monumentul de 27 de metri înălţime a fost construit în perioada 1921-1922. Votează aici!

 „Calea Victoriei poate fi pentru că este ceva istoric, are o arhitectură foarte frumoasă. În Franţa nu prea ştim multe lucruri despre Bucureşti. În  ghidul francez, Calea Victoriei apare ca ceva simbolic". Pierre Guiol.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi artere ale oraşului. Clădirile impresionanete, hotelurile şi magazinele de lux, cafenelele şi instituţiile de stat care sunt amplasate acolo fac din Calea Victoriei cea mai celebră stradă din Bucureşti. Votează aici!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite