Ai diplomă, ai parte. Un fals inginer constructor din Bucureşti a încasat aproape 200.000 de euro din contracte de reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean care s-a dat drept inginer constructor timp de doi ani a încasat aproape 200.000 de euro din contracte de reabilitare. Falsul inginer, pe nume Andrei Caterin, şi-a regizat filmul încă din 2010.

Foamea de bani l-a determinat pe un bărbat din Capitală să joace un rol de specialist în construcţii, timp de doi ani de zile, timp în care a încasat aproape un sfert de milion de euro.

Falsul inginer, pe nume Andrei Caterin, şi-a regizat filmul încă din 2010, atunci când a fost ajutat să-şi întocmească o diplomă falsă, cu specialitatea inginer, emisă de o universitate din Ploieşti. Până în luna martie a acestui an, bărbatul i-a indus în eroare pe patronii unei societăţi comerciale din Bucureşti, acolo unde s-a angajat cu acte false.

Scopul a fost acela de a întocmi cât mai multe contracte de reabilitare termică a blocurilor din Bucureşti, şi supraevaluarea bunurile vândute. Şi i-a reuşit. Anchetatorii au stabilit că acesta a prejudiciat mai multe firme cu suma de 870.000 lei (echivalentul a 200.000 de euro), suma fiind stabilită printr-o expertiză contabilă.

Astfel, Andrei Caterin este acuzat de către ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române de gestiune frauduloasă, înşelăciune şi uz de fals.


Poliţiştii au luat măsura reţinerii lui pe o perioadă de 24 de ore însă instanţa de judecată a dispus aplicarea măsurii preventive de a nu părăsi ţara. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 cu propunere de trimitere în judecată a învinuitului pentru faptele reţinute în sarcina sa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite