Şeful secţiei de Chirurgie de la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă de la „Grigore Alexandrescu“ a decis suspendarea medicului Ioan Bâscă din funcţia de şef de secţie şi sancţionarea cu avertisment a medicului anestezist Cristian Tănase, în cazul copilului adus de la Craiova care a intrat în comă în urma unei operaţii la spitalul din Capitală.

Copilul, în vârstă de nouă ani şi jumătate se află în comă de gradul III la Spitalul Grigore Alexandrescu, în urma unei operaţii. Familia pacientului îi acuză pe medici că i-ar fi provocat băiatului o hemoragie pe masa de operaţie şi apoi nu au avut sânge disponibil să îl salveze. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile şi spun că medicii care l-au consultat prima dată pe copil au pus un diagnostic greşit.

Citeşte cum a ajuns copilul în vârstă de nouă ani în comă

Băiatul, în vârstă de 9 ani şi jumătate, avea dureri de cap şi părinţii l-au dus la un control, la un spital din Craiova. Medicii au suspectat că ar fi vorba despre o tumoare şi l-au trimis la Bucureşti, la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operat miercurea trecută la spitalul Grigore Alexandrescu de profesorul Ion Bâscă.

Familia băiatului îi acuză pe medici că i-au provocat copilului problemele cerebrale, pentru că băiatul a venit cu o tumoare la glanda suprarenală, nu la cap. Copilul este în prezent în comă de gradul 3 şi este ţinut în viaţă de aparate. Conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu declară că nu a fost deocamdată cazul să înceapă o anchetă şi neagă faptul că nu era sânge în spital.

Băiatul a fost transferat săptămâna trecută de la Spitalul din Craiova cu diagnostic de chist hidatic. În urma investigaţiilor, medicii de la Grigore Alexandrescu au aflat că este vorba despre  o tumoră la glanda suprarenală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite